Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2021

DPA: Γιατί άλλαξε η Ελλάδα την απόφαση για τα τεστ

Το λόγο της αλλαγής της απόφασης της Ελλάδας για το PCR εξηγεί το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων dpa. To δημοσίευμα αναφέρει: 

Foto: Anastasios Polianidis
Η ελληνική κυβέρνηση προκάλεσε σύγχυση προχωρώντας από μόνη της στην επιβολή υποχρέωσης αρνητικού τεστ για τους ταξιδιώτες. Αρχικά, όλοι οι επισκέπτες στην Ελλάδα θα έπρεπε να διαθέτουν αρνητικό τεστ PCR που δεν θα ήταν παλαιότερο των 48 ωρών. Η Αθήνα επεδίωκε με αυτόν τον τρόπο να καταπολεμήσει την εξάπλωση της παραλλαγής «Όμικρον». Στην Ελλάδα έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής επισήμως 17 κρούσματα.

Κατά τη χθεσινή Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες, ωστόσο, ακούστηκε έντονη κριτική. Μεταξύ άλλων, ο Γάλλος Πρόεδρος Emmanuel Macron και ο Ομοσπονδιακός Καγκελάριος Olaf Scholz τάχθηκαν κατά των υποχρεωτικών τεστ PCR για ταξιδιώτες εντός της ΕΕ. Η Αθήνα αποφάσισε κατόπιν χαλάρωση των μέτρων. Ισχύουν τα εξής: Από αυτήν την Κυριακή (στις 5.00 π.μ. ώρα Κεντρικής Ευρώπης), όποιος εισέρχεται στη χώρα χρειάζεται τεστ PCR που δεν θα είναι παλαιότερο των 72 ωρών ή τεστ αντιγόνου που δεν θα είναι παλαιότερο των 24 ωρών. Η ρύθμιση θα ισχύσει αρχικά μέχρι τις 10 Ιανουαρίου.//

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.