Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2022

Ντρόστεν: Θα επιστρέψουμε σε μια φυσιολογική ζωή

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Tagesspiegel am Sonntag» ο επικεφαλής επιδημιολόγος  στο Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου του Βερολίνου Charité, Κρίστιαν Ντρόστεν, ερωτηθείς αν θα επιστρέψουμε σε μια φυσιολογική  ζωή, απάντησε: «Ναι. Είμαι απόλυτα σίγουρος γι' αυτό».

Επισήμανε επίσης ότι θεωρεί πολύ πιθανό «να μπούμε στην ενδημική φάση κατά τη διάρκεια του 2022 και να μπορέσουμε να κηρύξουμε το τέλος της  πανδημίας».

«Ηπαραλλαγή Όμικρον με τις πιο ήπιες συνέπείες της είναι μια ευκαιρία, είναι σαν ενα κινούμενο τρένο. Κάποια στιγμή πρέπει να πηδήξεις σε αυτό το τρένο, αλλιώς δεν θα φτάσεις πουθενά. Διότι δεν υπάρχει καμία εναλλακτική, αργά ή γρήγορα όλοι θα μολυνθούν  ή θα πρέπει να μολυνθούν από το Sars-Cov-2».

Η πληθυσμιακή ανοσία έναντι του κορωνοϊού στους ενήλικες αναπτύσσεται προς μια «σαφή κατεύθυνση», και προσθέτει: «Ο πληθυσμός δημιουργεί ανοσία και τη διατηρεί». Ήδη «ένα μεγάλο ποσοστό αυτής της διαδικασίας επιτυγχάνεται μέσω των εμβολιασμών» ση. Ωστόσο, προσθέτει, είναι σημαντικό να εμβολιαστούν όσο το δυνατόν περισσότερα άτομα.

Ο Ντρόστεν έχει επίσης ελπίδες ότι ο εμβολιασμός θα μπορούσε να γίνει με  ένα σπρέι με το οποίο «αποδυναμωμένοι ιοί ή μια σύγχρονη παραλλαγή τους» θα ψεκάζονται στη μύτη και θα δημιουργούν  ανοσία του βλεννογόνου. «Αυτό θα ήταν πολύ καλύτερη προστασία κατά της μετάδοσης, το επόμενο ορόσημο» τονίζει.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.