Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2022

Ελλάδα: Καταφεύγει εξαιτίας της Τουρκίας σε anti-drone τεχνολογία

Frankfurter Rundschau¨«Τα τουρκικά drones είναι αγκάθι για την ελληνική κυβέρνηση, που τώρα ποντάρει σε τεχνικές λύσεις από το Ισραήλ»

Το ρεπορτάζ που υπογράφει ο Marvin Ziegele αναφέρει ότι η ελληνική κυβέρνηση φαίνεται ότι αναζητά λύσεις, προκειμένου να μπορεί να αμυνθεί έναντι των τουρκικών drones, όπως αναφέρει η τουρκική Hürriyet. Η Ελλάδα θέλει τώρα να καταφύγει σε anti-drone τεχνολογίες από το Ισραήλ.

Τα μη επανδρωμένα μαχητικά και τα drones που φέρουν οπλισμό προκαλούν ανησυχία στην ελληνική κυβέρνηση, αναφέρει το δημοσίευμα, για αυτό και ο Υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, φέρεται να διαπραγματεύτηκε κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο Ισραήλ το ενδεχόμενο απόκτησης anti-drone τεχνολογίας. Όπως αναφέρει η Hürriyet επικαλούμενη Έλληνα στρατηγό εν αποστρατεία, η Ελλάδα δεν σχεδιάζει να αποκτήσει δικά της drones, αλλά να αξιοποιήσει anti-drone συστήματα κατά της Τουρκίας, καθώς τα χαμηλού κόστους τουρκικά drones τύπου Bayraktar TB2 είναι σε θέση να πετούν δύο με τρεις φορές την ημέρα και να καταγράφουν τις κινήσεις του ελληνικού ναυτικού, αλλά και τα αμυντικά συστήματα που είναι εγκατεστημένα στα ελληνικά νησιά. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, δεν είναι εύκολο για την Ελλάδα να το διαχειριστεί αυτό, και θα είναι ακόμη δυσκολότερο αν η Τουρκία αυξήσει τον αριθμό των drones και των πτήσεών τους, κάτι που θα προκαλούσε «πονοκέφαλο» στην ελληνική κυβέρνηση.

Επιπλέον, σύμφωνα με την Hürriyet, την οποία επικαλείται η Frankfurter Rundschau, η Ελλάδα σκοπεύει να ασκήσει διπλωματική πίεση στη Γερμανία, καθώς στη Γερμανία παρασκευάζονται εξαρτήματα που χρησιμοποιούνται στα εν λόγω τουρκικά drones.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.