Τετάρτη 6 Απριλίου 2022

Γερμανία: Τα νέα στοιχεία της εγκληματικότητας

Ο αριθμός των εγκλημάτων που κατέγραψε η αστυνομία μειώθηκε το 2021 για πέμπτη συνεχή χρονιά, σε συνολικά περίπου πέντε εκατομμύρια υποθέσεις. Αυτό προκύπτει από τα στατιστικά της αστυνομικής εγκληματικότητας που δημοσιεύθηκαν την Τρίτη.

Με μείωση 4,9 % σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, η εξέλιξη ήταν ακόμη πιο ξεκάθαρη αυτή τη φορά σε σχέση με το 2020, το οποίο επίσης επισκιάστηκε από την πανδημία του κορωνοϊού. όπως φαίνεται από τα στατιστικά στοιχεία της αστυνομικής εγκληματικότητας για το 2021 που παρουσιάστηκαν στο Βερολίνο.

Ο αριθμός των αναφερόμενων διαρρήξεων, που είχαν ήδη μειωθεί το 2020 λόγω των σκληρών μέτρων lockdown και των ταξιδιωτικών περιορισμών, μειώθηκε και πάλι κατά 27,7 % σε 54.236 περιπτώσεις. Από την άλλη, αυξήθηκε ο αριθμός των εγκλημάτων που διαπράχθηκαν μέσω Διαδικτύου.

Αυξάνονται οι περιπτώσεις σεξουαλικής βίας κατά των παιδιών

Τα στατιστικά στοιχεία του αστυνομικού εγκλήματος για το 2021 δείχνουν επίσης αύξηση στο εμπόριο απεικονίσεων σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ένας λόγος αυτής της τάσης είναι ότι παιδιά και νέοι - συχνά χωρίς να γνωρίζουν ότι αυτό απαγορεύεται - μοιράζονται πορνογραφικές εικόνες παιδιών και νεαρών ενηλίκων σε ομαδικές συνομιλίες και έτσι τις διαδίδουν, για παράδειγμα μέσω WhatsApp, Instagram ή Snapchat.

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, ο αριθμός των καταγεγραμμένων παραβάσεων ναρκωτικών μειώθηκε ελαφρά το 2021, κατά 1,3% σε 361.048 περιπτώσεις. Ωστόσο, η ανάπτυξη διέφερε ανάλογα με το φάρμακο. Η αστυνομία διαπίστωσε αυξήσεις σε ηρωίνη, κοκαΐνη και LSD, ενώ μειώθηκε ο αριθμός των υποθέσεων που αφορούσαν κάνναβη και αμφεταμίνες . 

Πηγή: dpa/upday

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.