Πέμπτη 19 Μαΐου 2022

Προβολή της ελληνικής γαστρονομίας στην Ιταλία

Τις γεύσεις και τις μυρωδιές της αυθεντικής ελληνικής κουζίνας είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν, οι Ιταλοί γείτονες μας σε  Ρώμη και Μιλάνο στις 9 και 10 Μαϊου.

Η Υπηρεσία ΕΟΤ Εξωτερικού Ιταλίας διοργάνωσε δύο εκδηλώσεις γευσιγνωσίας παρουσία δημοσιογράφων και εκπροσώπων του τουρισμού με  στόχο την προβολή της Ελλάδας ως γαστρονομικού προορισμού στην ιταλική αγορά. 

ΡΩΜΗ

Στις 9 Μάϊου ο ΕΟΤ Ιταλίας  σε συνεργασία με την ξενοδοχειακή αλυσίδα Aldemar Resorts, διοργάνωσε  cooking show στη Ρώμη και συγκεκριμένα στη σχολή μαγειρικής CHEF GOURMET, όπου οι δημοσιογράφοι και οι εκπρόσωποι Τ.Ο. και τουριστικών πρακτορείων είχαν την ευκαιρία να μαγειρέψουν ελληνικές αυθεντικές συνταγές και  να γευτούν τα πιάτα που ετοίμασαν.

Πριν την έναρξη της προετοιμασίας των πιάτων η Προϊσταμένη ΕΟΤ Εξωτερικού Ιταλίας κα Κυρικαή Μπουλασίδου προλόγισε την εκδήλωση επισημαίνοντας  ότι «ο καλύτερος τρόπος για να γνωρίσεις ένα προορισμό είναι μέσα από τις γεύσεις του».

ΜΙΛΑΝΟ

Στις 10 Μαϊου  σε συνεργασία με το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας, διοργάνωσε στον πολυχώρο - εστιατόριο Identità Golose στο Μιλάνο την εκδήλωση «Γαστρονομικές Διαδρομές στην Ελλάδα». 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.