Φωτο: ΕΟΤ / Ελευθερία Φίλη |
Η πρωτοβουλία για τη δημιουργία του Κέντρου, που θα έχει μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα και θα συνδέεται ακαδημαϊκά με το Πανεπιστήμιο Harvard των ΗΠΑ, ανήκει στον ομογενή καθηγητή Ιατρικής και Δημόσιας Υγείας του συγκεκριμένου πανεπιστημίου, Στέφανο Κάλη. Ως στόχο έχει την ανάδειξη των αξιών του ελληνικού πολιτισμού και ιδιαίτερα της ελληνικής παραδοσιακής διατροφής, ενώ η επιλογή της Κρήτης έγινε επειδή η κρητική διατροφή αποτελεί ένα επιστημονικά αποδεδειγμένο παράδειγμα υγιεινού τρόπου ζωής που αντανακλά τις προαναφερόμενες αξίες.
Στις εργασίες θα λάβουν μέρος σημαντικές διεθνείς προσωπικότητες από τον χώρο της επιστήμης της διατροφής, της εκπαίδευσης και του υγιεινού τρόπου ζωής, που θα ανταλλάξουν απόψεις και προτάσεις σχετικά με το υπό δημιουργία Κέντρο, αλλά και την προετοιμασία διεθνούς συνεδρίου με θέμα «Cretan Lifestyle»
Σημειώνεται ότι η πρώτη επίσημη ανακοίνωση για την υλοποίησή του Κέντρου έγινε στο πλαίσιο κλειστού συνεδρίου που πραγματοποιείται χθες Τρίτη 3 και σήμερα Τετάρτη 4 Μαΐου στην Ακαδημία Επιστημών του Ποντίφικα (Βατικανό), με αντικείμενο τις αξίες του ελαιόλαδου και της μεσογειακής διατροφής
Στις εργασίες θα λάβουν μέρος σημαντικές διεθνείς προσωπικότητες από τον χώρο της επιστήμης της διατροφής, της εκπαίδευσης και του υγιεινού τρόπου ζωής, που θα ανταλλάξουν απόψεις και προτάσεις σχετικά με το υπό δημιουργία Κέντρο, αλλά και την προετοιμασία διεθνούς συνεδρίου με θέμα «Cretan Lifestyle»
Σημειώνεται ότι η πρώτη επίσημη ανακοίνωση για την υλοποίησή του Κέντρου έγινε στο πλαίσιο κλειστού συνεδρίου που πραγματοποιείται χθες Τρίτη 3 και σήμερα Τετάρτη 4 Μαΐου στην Ακαδημία Επιστημών του Ποντίφικα (Βατικανό), με αντικείμενο τις αξίες του ελαιόλαδου και της μεσογειακής διατροφής
Πηγή: ΕΟΤ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.