Πέμπτη 12 Μαΐου 2022

Κ. Καρράς: Ημερίδα Κοινοτήτων πριν το συνέδριο της ΟΕΚ

Ο Πρόεδρος της ΕΕΕΔ.ΒΒ (Ενωση Επιστημόνων Βάδης Βυρτεμβέργης) και Επίτιμος πρόεδρος της ΟΕΚ (Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Γερμανίας) Κώστας Καρράς επαναφέρει πρότασή του στο ΔΣ της ΟΕΚ για τη διοργάνωση Ημερίδας πριν το εκλογικό συνέδριο.

Συγκεκριμένα ο Κώστας Καρράς χαιρετίζει "την απόφαση της ΟΕΚ να διοργανώσει Συνέδριο στις 5 με 6 Νοεμβρίου. Επίσης θετικά βλέπω και τις τέσσερις συναντήσεις που θα πραγματοποιηθούν πριν του Συνεδρίου. Σίγουρα θα διευκολύνουν τις εργασίες του Συνεδρίου".

Επίσης αναφέρει: 

Οι οργανώσεις των απόδημων Ελλήνων εδώ και 12 χρόνια, δηλαδή από την αρχή της οικονομικής κρίσης μέχρι και σήμερα μέσα στην πανδημία αντιμετώπισαν και αντιμετωπίζουν σοβαρά οργανωτικά προβλήματα. Το ότι η ΟΕΚ κατάφερε να επιζήσει είναι αξιέπαινο κατόρθωμα. Το ίδιο ισχύει και για αυτές τις Κοινότητες και τους συλλόγους που κράτησαν την περίοδο αυτή την φλόγα αναμμένη.

Θέτω το Θέμα της ΗΜΕΡΙΔΑΣ ακόμη μια φορά στο ΔΣ της ΟΕΚ να το ξανασκεφτεί. Αν για οργανωτικούς λόγους δεν μπορεί να διεξαχθεί μια ΗΜΕΡΙΔΑ να γίνει μια διαδικτυακή συζήτηση. Και αν ούτε αυτή μπορεί να γίνει τότε θα πρότεινα ως εναλλακτική λύση το εξής: να βρεθούν τρεις με τέσσερις εισηγητές. Να γράψουν ξεχωριστές εισηγήσεις και να τις θέσουν προς συζήτηση στο ΦΒ της ΟΕΚ το αργότερο μέχρι τέλος Αυγούστου. Τέλος Οκτωβρίου κλείνει η συζήτηση και το ΔΣ της ΟΕΚ κάνει μια αξιολόγηση. Καταγράφει τα βασικά σημεία και τα δημοσιεύει στο ΦΒ.

Μια ΗΜΕΡΙΔΑ με θέμα «Το μέλλον των Ελληνικών Κοινοτήτων» θα ήταν σωστό να δοθεί η δυνατότητα στις Ελληνικές Κοινότητες να εκφράσουν τις απόψεις τους


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.