Τρίτη 14 Ιουνίου 2022

«Το ΝΑΤΟ αποφεύγει να πάρει θέση στη διαμάχη μεταξύ Άγκυρας και Αθήνας»

(DPA) «Το ΝΑΤΟ αποφεύγει να πάρει θέση στη διαμάχη μεταξύ Άγκυρας και Αθήνας»

Το DPA επισημαίνει σημερινές δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Jens Stoltenberg, στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, με τις οποίες κάλεσε την Ελλάδα και την Τουρκία να επιλύσουν τις διαφορές τους στο Αιγαίο, τονίζοντας ότι πρέπει να αποφευχθεί κάθε ρητορική και κάθε ενέργεια που μπορεί να οδηγήσουν σε περαιτέρω κλιμάκωση. Μεταξύ άλλων, ο κ. Stoltenberg σημείωσε ότι το ΝΑΤΟ είναι μια Συμμαχία 30 χωρών με διαφορετική γεωγραφία, ιστορία και πολιτικά κόμματα και δεν πρέπει να απορούμε για το ότι κάποιες φορές υπάρχουν έντονα διαφορετικές απόψεις.

Σε ό,τι αφορά την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, για την οποία ο Τούρκος Πρόεδρος απειλεί να θέσει βέτο, ο Γ.Γ. της Συμμαχίας δήλωσε ότι πρόκειται για σοβαρή ανησυχία της Τουρκίας που αφορά την τρομοκρατική οργάνωση PKK, ενώ έκανε λόγο για «δικαιολογημένες» επιφυλάξεις της Άγκυρας, που πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη από όλους τους εταίρους στο ΝΑΤΟ.

Το τηλεγράφημα επισημαίνει ότι στην Ελλάδα δεν γίνεται κατανοητή η στάση του Stoltenberg, μια και η Άγκυρα προκαλεί την Ελλάδα αμφισβητώντας την κυριαρχία της σε ελληνικά νησιά, παραβιάζει σχεδόν καθημερινά τον ελληνικό εναέριο χώρο, ενώ πρόσφατα ο Erdogan διέκοψε μονομερώς τις επαφές με τον Έλληνα Πρωθυπουργό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.