Τετάρτη 27 Ιουλίου 2022

Η BILD επανέρχεται με επίθεση στην Ελλάδα

Επανήλθε η BILD με διχαστικό και λαικίστικο δημοσίευμα για την Ελλάδα. 

Μάλιστα όλα αυτά τη στιγμή που όλοι μιλούν για την ανάγκη για περιορισμό στην κατανάλωση ρεύματος και φυσικού αερίου 

Το δημοσίευμα :

«Χρήματα των Γερμανών φορολογουμένων για τα ψυγεία των Ελλήνων»

 Το δημοσίευμα που υπογράφει ο Johannes C. Bockenheimer σχολιάζει επικριτικά το πρόγραμμα της ελληνικής κυβέρνηση για την επιδότηση της αγοράς νέων ηλεκτρικών συσκευών λέγοντας ότι «για αυτές πρέπει να πληρώσουν και οι Γερμανοί!». Ο προϋπολογισμός του προγράμματος επιδότησης του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας -ύψους 150 εκατομμυρίων- προέρχεται από την Ε.Ε., κάτι που κατά τον συντάκτη του άρθρου σημαίνει ότι πληρώνει και η Γερμανία.

Μάλιστα, η Jana Schimke, βουλευτής του CDU, ειδική σε οικονομικά θέματα, δηλώνει χαρακτηριστικά ότι πρόκειται για έναν «αμφιλεγόμενο τρόπο να δαπανά κανείς τα χρήματα άλλων κρατών-μελών, που, σημειωτέον, έχουν τα ίδια προβλήματα». Η Γερμανίδα βουλευτής τονίζει, μάλιστα, ότι με αυτές τις επιδοτήσεις καταναλωτικών αγαθών στην Ελλάδα δεν εντείνεται το αίσθημα αλληλεγγύης των φορολογουμένων σε άλλες χώρες της Ε.Ε., ενώ προσθέτει ότι θα είχαν περισσότερο νόημα οι επενδύσεις σε εναλλακτικούς τρόπους παραγωγής ενέργειας, αντί για τις επενδύσεις σε ψυγεία και κλιματιστικά, καθώς με αυτόν τον τρόπο δεν αντιμετωπίζονται οι αιτίες της τρέχουσας ενεργειακής κρίσης.

Ως αιτιολογία για το γενναιόδωρο πρόγραμμα επιδότησης αναφέρεται η προσπάθεια μείωσης των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και επομένως η προστασία του κλίματος. Ωστόσο αυτό το πρόγραμμα προστασίας του κλίματος, όπως σημειώνει η εφημερίδα, θα μπορούσε να αποτελεί και μια ενέργεια με πολιτικό όφελος, καθώς φημολογείται ότι ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα ήθελε να διενεργηθούν πρόωρα τον Σεπτέμβριο οι εκλογές που είναι προγραμματισμένες για την άνοιξη του 2023. Με ένα ολοκαίνουριο ψυγείο στο σπίτι, θα μπορούσε να αυξήσει τα ποσοστά για το κόμμα του, τη Νέα Δημοκρατία, καταλήγει το δημοσίευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.