Δευτέρα 15 Αυγούστου 2022

Ελλάδα / Τουρισμός: Θα ξεπεραστούν τα έσοδα του 2019

"Ταμείο θα κάνουμε στο τέλος της σεζόν ωστόσο εάν τα πράγματα κυλήσουν με μια σχετική ομαλότητα, τα έσοδα από τον τουρισμό θα ξεπεράσουν τα έσοδα του 2019” είναι η επίσημη πρόβλεψη του Υπουργείου Τουρισμού όπως εκφράστηκε από τον Υπουργό Κικίλια.

Συγκεκριμένα οΟι δυο κορυφαίες αγορές του εισερχόμενου τουρισμού Γερμανία και Βρετανία τον Ιούλιο του 2022 κινούνται πάνω από τον Ιούλιο του 2019 σε πολλούς προορισμούς όπως η Ρόδος, όπου οι Γερμανοί είναι +24,6% και οι Βρετανοί +21%, και τα Χανιά με τους Γερμανούς επισκέπτες να είναι στο +78,3% και τους Βρετανούς στο +43,2%. 

Παράλληλα στο “Ελευθέριος Βενιζέλος” τον Ιούλιο του 2022 σε σχέση με τον Ιούλιο του 2019 είχαμε 29% περισσότερες αφίξεις από την Γερμανία, από την Γαλλία 15% πάνω, από το Ισραήλ 19% από τη Σερβία 257% και από την Τουρκία 177%.   

Αναφορικά με την προσέλκυση Βορειοευρωπαίων συνταξιούχων που θα βοηθήσουν στην επέκταση της τουριστικής περιόδου ο υπουργός τουρισμού μιλάει για μια “συντονισμένη προσπάθεια από όλους τους φορείς του τουρισμού” προαναγγέλοντας στοχευμένη καμπάνια και σειρά επαφών με μεγάλους διεθνείς τουριστικούς παράγοντες στη Γερμανία, την Αυστρία, τη Γαλλία και τη Σουηδία.  

Πηγή: Υπουργείο Τουρισμού


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.