Τετάρτη 3 Αυγούστου 2022

Παγκόσμιο Συμβούλιο Ηπειρωτών Εξωτερικού: Νέο ΔΣ

Στα Γιάννενα πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή, 31 Ιουλίου, η Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του  Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού (ΠΣΗΕ), σύμφωνα και με τη σχετική απόφαση του 5ου Τακτικού Συνεδρίου του Συμβουλίου.

Ανοίγοντας τη συνεδρίαση, ο πρόεδρος του ΠΣΗΕ, Χρυσόστομος Δήμου,  εκ μέρους του Δ.Σ.,  έκανε τον απολογισμό των πλούσιων δράσεων του τελευταίου έτους και ακολούθησε ο οικονομικός απολογισμός από τον ταμία Ηλία Γαλανό. Στη συνέχεια, ακολούθησε  συζήτηση σχετικά με τα προβλήματα τα οποία δεν επέτρεψαν να πραγματοποιηθούν οι εκλογές τα τελευταία χρόνια, αλλά και για την  τροπολογία που ψηφίστηκε στο ισχύον καταστατικό με την οποία δίνει την δυνατότητα όταν συντρέχουν ειδικές συνθήκες να διεκπεραιώνονται η αρχαιρεσίες διαδικτυακά.

Στο δεύτερο μέρος της γενικής συνέλευσης πραγματοποιήθηκαν  οι εκλογές για ανάδειξη του νέου Δ.Σ. για την επόμενη τριετία και στη συνέχεια το νέο διοικητικό συμβούλιο συγκροτήθηκε σε σώμα. Ειδικότερα, στο νέο Συμβούλιο, πρόεδρος αναλαμβάνει και πάλι ο απερχόμενος Χρυσόστομος Δήμου, αντιπρόεδρος ο  Ελευθέριος Δημητρίου, γενικός γραμματέας ο Σπύρος Κωσταδήμας, ειδικός γραμματέας ο Παναγιώτης Μπουζιούρης, ταμίας ο Ηλίας Γαλανός, βοηθός ταμία η Εύα Καντλή και εκπρόσωπος τύπου/υπεύθυνος επικοινωνίας ο Θεοφάνης Καλυβιώτης.

Βάσει του άρθρου 9 του καταστατικού, το διοικητικό συμβούλιο  της ΠΣΗΕ συμπληρώνεται από τους προέδρους των Πανηπειρωτικών Ομοσπονδιών καθώς και από τον εκάστοτε πρόεδρο της «ΟΜΟΝΟΙΑΣ».

Επιμέλεια: Χρυσάνθη Φραντζεσκάκη

Πηγή: epirusgate.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.