Τρίτη 23 Αυγούστου 2022

«Συνελήφθησαν οι δράστες της επίθεσης σε Γερμανούς τουρίστες στην Κρήτη»

Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων : Στην Κρήτη συνελήφθησαν δύο άνδρες που φέρονται να χτύπησαν την περασμένη εβδομάδα και να απείλησαν με μαχαίρι Γερμανούς τουρίστες. Αυτό επιβεβαίωσε την Τρίτη μέσω Twitter ο Έλληνας Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος. Θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη, και αυτό δεν πρέπει να γίνει μόνο για την τήρηση των νόμων, αλλά και για τη φήμη της ελληνικής φιλοξενίας, έγραψε ο Υπουργός στο Twitter.

Το περιστατικό συνέβη την Παρασκευή, όταν μια οικογένεια Γερμανών -πατέρας, κόρη και δύο γιοι- επέβαιναν σε αυτοκίνητο στην περιοχή του Μυλοποτάμου κοντά στο Ρέθυμνο. Οι φερόμενοι ως δράστες βγήκαν με όχημα εκτός δρόμου από παράδρομο, εμβόλισαν το οικογενειακό όχημα και στη συνέχεια συνέχισαν την πορεία τους, όπως ανέφερε η Καθημερινή.

Όταν η οικογένεια καταδίωξε αυτούς που προκάλεσαν το ατύχημα και τους ζήτησε να σταματήσουν για να ανταλλάξουν στοιχεία για τις ασφαλιστικές εταιρείες, οι άνδρες επιτέθηκαν. Μεταξύ άλλων, φέρονται να χτύπησαν τον συνεπιβάτη από το ανοιχτό παράθυρο και να έβγαλαν ένα μαχαίρι με λεπίδα 20 εκατοστών. Όταν κατόπιν η οικογένεια τράπηκε σε φυγή με το αυτοκίνητό της, το φορτηγό τους ακολούθησε και τους εμβόλισε. Στην περιοχή του Περάματος οι κάτοικοι έβαλαν τέλος στην αντιδικία.

Οι δύο άνδρες, ηλικίας 36 και 38 ετών, φέρονται να είναι ήδη γνωστοί στην Αστυνομία για παρόμοιες επιθέσεις. Οι εικόνες από το ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο της οικογένειας το παρουσιάζουν εντελώς κατεστραμμένο. Τα θύματα δήλωσαν στην ΕΡΤ ότι ήταν μια φρικτή εμπειρία.

Η περιοχή του Μυλοποτάμου κοντά στο Ρέθυμνο θεωρείται επικίνδυνη. Ακόμη και η Αστυνομία φέρει βαρύ οπλισμό, όταν κινείται στα βουνά της περιοχής όπου καλλιεργείται κάνναβη. Συμμορίες τρομοκρατούν την περιοχή εδώ και δεκαετίες.//


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.