Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2022

Γερμανία: Υπέρ του διαλόγου με Πούτιν (δημοσκόπηση)

 «Δημοσκόπηση: Η πλειοψηφία θέλει διαπραγματεύσεις για τον τερματισμό του πολέμου»

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού RTL, δημοσκόπηση που διενήργησε το Ινστιτούτο ερευνών κοινής γνώμης Forsa, έδειξε ότι το 77% των Γερμανών πολιτών τάσσεται υπέρ των διαπραγματεύσεων της Δύσης για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία, ενώ το 17% των ερωτηθέντων είναι αντίθετο με τη διεξαγωγή διαπραγματεύσεων αυτή τη στιγμή.

Σε ποσοστό 87% οι ερωτηθέντες θεωρούν ότι είναι σωστό να συνεχίσουν οι δυτικοί ηγέτες να συνομιλούν με τον Ρώσο Πρόεδρο Putin και το 11% θεωρούν ότι αυτό είναι λάθος.

Περαιτέρω αναφέρεται ότι, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το 26% των Γερμανών είναι της άποψης ότι η κυβέρνηση κάνει πολύ λίγα για την υποστήριξη της Ουκρανίας, το 43% εκτιμά ότι η υποστήριξη που παρέχεται είναι η ενδεδειγμένη και το 25% είναι της άποψης ότι η γερμανική κυβέρνηση κάνει υπερβολικά πολλά για την Ουκρανία.

Τέλος, σε ποσοστό 32% οι Γερμανοί τάσσονται υπέρ της παράδοσης περισσότερων βαρέων όπλων στην Ουκρανία, ακόμα και αν αυτό είναι εις βάρος του εξοπλισμού της Bundeswehr, ενώ το 62% υποστηρίζει ότι η Γερμανία δεν θα πρέπει να δώσει περαιτέρω βαρύ οπλισμό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.