Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022

Habeck: Η τιμή του φυσικού αερίου δεν μπορεί να μειωθεί στα επίπεδα του 2021»

 «Habeck: Η τιμή του φυσικού αερίου δεν μπορεί να μειωθεί στα επίπεδα του 2021»

«Ο Υπουργός Οικονομίας Habeck προειδοποιεί για υψηλές προσδοκίες σε ό,τι αφορά το ανακοινωθέν πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου. Ο πολιτικός των Πρασίνων δήλωσε στη Γερμανική Ραδιοφωνία ότι η κυβέρνηση δεν θα επιδοτήσει την τιμή του φυσικού αερίου σε τέτοιο βαθμό ώστε να μειωθεί στο επίπεδο του περσινού έτους -και μάλιστα ούτε για μεγάλο χρονικό διάστημα. Από το SPD εκφράζονται κάπως διαφορετικές απόψεις»

Από την πλευρά της, η συμπρόεδρος του SPD, Saskia Esken, δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό RTL ότι θα μπορούσε να θεσπιστεί μια ποσόστωση με βάση την έως τώρα κατανάλωση: αν επιδοτηθεί η κατανάλωση σε ποσοστό 80% και για την υπόλοιπη ποσότητα ισχύει η κανονική τιμή της αγοράς, και πάλι αυτό αποτελεί επαρκές κίνητρο να περιοριστεί η κατανάλωση. Εξέφρασε, δε, την ελπίδα ότι οι τιμές θα μπορούν να υποχωρήσουν στα επίπεδα πριν από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Πάντως, και η επικεφαλής της επιτροπής ειδικών που θα επεξεργαστεί την πρόταση, Veronika Grimm -η οποία συμμετέχει επίσης στο Συμβούλιο των σοφών της γερμανικής οικονομίας- δήλωσε στο ZDF ότι η εξοικονόμηση αερίου πρέπει να συνεχίσει να είναι η ύψιστη προτεραιότητα, ώστε να μην υπάρξει έλλειψη τον χειμώνα. Από το πλαφόν, όπως είπε, θα επωφεληθούν κυρίως τα νοικοκυριά, ενώ σε ό,τι αφορά τις επιχειρήσεις, θα πρέπει να υπάρξει διαφοροποίηση, καθώς δεν βρίσκονται όλες εξίσου υπό πίεση από την άνοδο των τιμών στην ενέργεια. 

Πηγή: Deutschlandfunk

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.