Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2022

Γερμανία: Μικρό το ενδιαφέρον για το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ

Το Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου θα ξεκινήσει σύντομα στο Κατάρ - αλλά σύμφωνα με την ARD-DeutschlandTrend, περισσότεροι από τους μισούς Γερμανούς δεν σκοπεύουν να παρακολουθήσουν αγώνες. 

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου στο Κατάρ

Από τις 20 Νοεμβρίου έως τις 18 Δεκεμβρίου το Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου ανδρών θα διεξαχθεί στο Κατάρ. Ωστόσο, το ενδιαφέρον για τους αγώνες είναι περιορισμένο - τουλάχιστον μια εβδομάδα πριν την έναρξη του τουρνουά. 

Σύμφωνα με το ARD-DeutschlandTrend στο Morgenmagazin, περισσότεροι από τους μισούς Γερμανούς (56%) υποθέτουν ότι δεν θα παρακολουθήσουν κανέα από τους αγώνες .

Το 15% θέλει να παρακολουθήσει λιγότερους αγώνες από ό,τι στα προηγούμενα Μουντιάλ. Μόνο το ένα πέμπτο των ερωτηθέντων σκοπεύει να συντονιστεί σε εξίσου πολλά (18% ή ακόμη περισσότερα παιχνίδια (2%). 

Το 9% δεν γνωρίζει ακόμη αν θα παρακολουθήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο ή όχι. 

Το φετινό παγκόσμιο κύπελλο στο Κατάρ θεωρείται αμφιλεγόμενο τόσο  λόγω της κατάστασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που επικρατεί στη χώρα, αλλά και λόγω της ημερομηνίας διεξαγωγής του. Για πρώτη φορά παγκόσμιο κύπελλο θα διεξαχθεί στο τέλος του έτους (χειμώνα).

Τηλεοπτικά δικαιώματα στην Γερμανία και Ελλάδα

Στη Γερμανία τα δικαιώματα τα έχει το Magenta TV της Telekom αλλά συνολικά 48 παιχνίδια από το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2022 στο Κατάρ θα μεταδοθούν ελεύθερα στο ARD και το ZDF. Το εναρκτήριο παιχνίδι, όλα τα παιχνίδια της Εθνικής Γερμανίας και οι ημιτελικοί καθώς και ο τελικός θα προβληθούν στη δημόσια τηλεόραση .

Ελλάδα

Προημιτελικοί, ημιτελικοί και τελικός του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου του Κατάρ θα μεταδοθούν από τον ΑΝΤ1 ελεύθερα και χωρίς καμία συνδρομή. Ο ΑΝΤ1 θα μεταδώσει τηλεοπτικά τουλάχιστον 32 από τους 64 αγώνες, ενώ οι υπόλοιποι θα είναι με συνδρομή στον ANT1+

Η διαδικασία:

Οι αγώνες θα ξεκινήσουν με 8 ομίλους όπου σε κάθε όμιλο θα είναι τέσσερις ομάδες. Κάθε ομάδα του ομίλου θα δώσει έναν αγώνα με τις υπόλοιπες τρεις ομάδες του ίδιου ομίλου.

Στην επόμενη φάση (των 16) προκρίνονται οι πρώτες δυο ομάδες κάθε ομίλου όπου οι 8 πρώτες ομάδες των ομίλων θα κληρωθούν στη συνέχεια με τις δεύτερες κάθε ομίλου σε αγώνα νοκ αόυτ.  

Ωρες:

Η διεξαγωγή των αγώνων θα είναι μεταξύ 11 π.μ. και 8 μ.μ. (ώρα Γερμανίας)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.