Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2022

Μνημείο Λεχόβου: Γερμανοί Βουλευτές καταθέτουν στεφάνι

Πηγή /φωτογραφίες / βίντεο: Ράδιο Λέχοβο 97,1

Συνοδευόμενοι από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Βερολίνου τον Λεχοβίτη Παναγιώτη Ματλή, Βουλευτές από το Βερολίνο καθώς και επιχειρηματίες επισκέφτηκαν το Λέχοβο.

Τους υποδέχτηκαν ο πρόεδρος Ευάγγελος Στεφανίδης και η πρόεδρος του Ενωτικού συλλόγου Τάνια Γκαλάβου κάτοικοι αλλά και νέοι που φιλοξενούνται από ευρωπαϊκά προγράμματα ανταλλαγής..

Οι βουλευτές κατέθεσαν στεφάνι στο μνημείο της Εθνικής Αντίστασης  επισκέφθηκαν τον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου (1812 μ.Χ.) την Αστική Σχολή (1900) και ξεναγήθηκαν στο Λαογραφικό Μουσείο Λεχόβου είχαν τέλος συνομιλία με κατοίκους μετανάστες σε διάφορα μέρη της Γερμανίας.

Μιλώντας στο ράδιο Λέχοβο 97.1 εξέφρασαν την χαρά τους για την υποδοχή τη φιλοξενία, δηλώσαν συγκινημένοι  για την ιστορία του τόπου, ιδιαίτερα για την περίοδο του Β’ παγκοσμίου πολέμου όπου το Λέχοβο πυρπολήθηκε στις 23 Ιουλίου 1943 από τις δυνάμεις κατοχής και τόνισαν ότι θα συνεχίσουν την προσπάθεια για την σύσφιξη των σχέσεων με την υλοποίηση προγραμμάτων ιδιαίτερα της νέας γενιάς.




βιντεο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.