Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2022

Ελληνική Κοινότητα Στουτγάρδης: Εκδήλωση

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Κοινότητας Στουτγάρδης σας προσκαλεί εγκάρδια στη μουσικοθεατρική παράσταση για τα 100 χρόνια από την καταστροφή της Σμύρνης στο Theater tri-bühne (Eberhardstraße 61a, 70173 Stuttgart) σήμερα στις 7 μ.μ.!

Σμύρνη- Ένας τόπος γεμάτος αναμνήσεις για τους Έλληνες. Νόστιμες συνταγές, έθιμα αλλά και τραγούδια από τη Σμύρνη μας θυμίζουν και μας συνδέουν με τον ιδιαίτερο αυτό τόπο. Αυτό που θυμόμαστε επίσης είναι η αρμονική συνύπαρξη λαών διαφορετικής κουλτούρας και θρησκείας που όμως κατά το πρώτο μισό του 20ου αιώνα επήλθε το βίαιο τέλος της ειρηνικής αυτής συνύπαρξης και γράφτηκε η λυπητερή ιστορία.

Η Ελληνική Κοινότητα Στουτγάρδης σε συνεργασία με τη Θεατρική Σκηνή Νεφέλη και την υποστήριξη του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στη Στουτγάρδη διοργανώνει ένα αφιέρωμα στη Σμύρνη. Μια βραδιά που θα μας ταξιδέψει, θα ξυπνήσει ωραίες αναμνήσεις, θα μας θυμίσει αξέχαστα τραγούδια και μελωδίες χωρίς όμως να παραβλέψει και να ξεχάσει τον πόνο μιας γενιάς που εκδιώχθηκε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.