Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2022

H Υπ. Παιδείας στα ελληνικά σχολεία του Λονδίνου

Τα Πανεπιστήμια Οξφόρδης, Cambridge, Imperial, King’s, London School of Economics (LSE), Birmingham, Bristol, Cardiff, Durham, Glasgow, Leeds, Liverpool, Nottingham, Southampton, Warwick, Queen Mary, University College London (UCL), Exeter, Edinburgh, York, μεταξύ των πλέον διακεκριμένων Πανεπιστημίων του Ηνωμένου Βασιλείου (Russel Group), συμμετείχαν με εκπροσώπους τους στις συναντήσεις της Υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως και των Πρυτάνεων από το ΕΚΠΑ, το ΑΠΘ, το ΕΜΠ και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας στο Λονδίνο, με στόχο την προώθηση της εξωστρέφειας των ελληνικών Πανεπιστημίων.

«Είναι δύσκολο να είστε υπουργός Παιδείας;» ρώτησαν οι μαθητές στην Ν. Κεραμέως στο Γυμνάσιο-Λύκειο Λονδίνου-Τι απάντησε η υπουργός

«Είναι δύσκολο να είστε υπουργός Παιδείας;», «Πώς επηρεάζει το BREXIT την παιδεία;», "Γατί αποφασίσατε να γίνεται υπουργός Παιδείας;" ;» ρώτησαν οι μαθητές στην Ν. Κεραμέως στο Γυμνάσιο-Λύκειο Λονδίνου κατά τηn σημερινή επίσκεψή της στις  22 Nοεμβρίου στο ελληνικό σχολείο.

Η Ν. Κεραμέως  στην πρώτη ερώτηση απάντησε στους μαθητές  ότι είναι απαιτητική  η δουλειά του υπουργού Παιδείας και σημείωσε πως "από τη στιγμή που έχω την τιμή να υπηρετώ σε αυτή τη θέση  μου δίνεται και η δυνατότητα να δουλέψω για τη μεγαλύτερη  επένδυση που πιστεύω ότι μπορεί να γίνει  σ΄ αυτή τη χώρα που είναι η Νέα Γενιά".

Στην ερώτηση "Γιατί αποφασίσατε να γίνεται υπουργός Παιδείας;"  απάντησε ότι "Δεν αποφασίζουμε εμείς ποιος  θα γίνει υπουργός αλλά  το αποφασίζει ο πρωθυπουργός".

Στην ερώτηση «Πώς επηρεάζει το BREXIT την παιδεία;» η Ν. Κεραμέως   αναφέρθηκε στις επιπτώσεις  στους εκπαιδευτικούς σχετικά με τη Βίζα κλπ  

Η Ν. Κεραμέως σχετικά με την επίσκεψή της στο Γυμνάσιο -Λύκειο του Λονδίνου δήλωσε πως έγινε    "μια ιδιαίτερα ζωηρή συζήτηση με τους μαθητές" και του ευχαρίστησε  θερμά "για την ενθουσιώδη υποδοχή που μου επιφύλαξαν αλλά και για όλη την προσπάθειά τους, των εκπαιδευτικών και γονέων τους, του Πρέσβη μας, της Αν. Συντονίστριας εκπαίδευσης και της ελληνικής κοινότητας εν γένει, για τη διατήρηση και διάδοση όχι μόνο της ελληνικής γλώσσας, αλλά και του πολιτισμού και των αξιών μας".

Στηρίζουμε τα σχολεία μας στην Ομογένεια με όλες μας τις δυνάμεις,τόνισε η Ελληνίδα υπουργός Παιδείας.

Πηγή: Υπουργείο Παιδείας, Essos


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.