Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2022

Spiegel: Ανακαλεί δημοσιεύματα για τους μετανάστες στον Έβρο

Το περιοδικό Der Spiegel ανακαλεί «λόγω αμφιβολιών» δημοσιεύματα για το θέμα με τους μετανάστες που είχαν εγκλωβιστεί στον Έβρο το καλοκαίρι. Μεταξύ άλλων γίνεται αναφορά και στο δημοσίευμα «Η Μαρία, πέντε χρονών, πέθανε στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ»

Η ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού στη θέση δύο δημοσιευμάτων αναφέρει τα εξής:

Σε δημοσίευμα στις 10 Αυγούστου άρθρο με τίτλο «Η Μαρία, πέντε χρονών, πέθανε στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ», αλλά και στη θέση άλλου στις 23 Σεπτεμβρίου άλλο άρθρο με τίτλο «Πώς η υπόθεση των ’38’ στον Έβρο διχάζει την Ελλάδα» αναφέρει: «Σε αυτή τη θέση υπήρχε ένα δημοσίευμα για τη μοίρα μίας ομάδας προσφύγων στον ποταμό Έβρο, στα σύνορα Ελλάδας-Τουρκίας, το καλοκαίρι του 2022. Εν τω μεταξύ υπάρχουν αμφιβολίες για την έως τώρα καταγραφή των τότε συμβάντων».

«Γι’ αυτό έχουμε απομακρύνει προσωρινά από την ιστοσελίδα μας περισσότερα άρθρα για το θέμα αυτό. Θα επανεξετάσουμε την κάλυψη των γεγονότων και, αφότου ολοκληρωθούν οι έρευνές μας, θα αποφασίσουμε αν τα κείμενα θα δημοσιευθούν εκ νέου, σε διορθωμένη και επικαιροποιημένη μορφή αν χρειαστεί», καταλήγει το Der Spiegel.

Πηγή: DEUTCHE WELLE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.