Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2022

Γερμανικά ΜΜΕ για την απειλή Τουρκίας με πυραυλική επίθεση στην Αθήνα

Πολλά γερμανικά ΜΜΕ αναφέρονται στις απειλές του Τούρκου Προέδρου για ενδεχόμενη επίθεση κατά της Ελλάδας επισημαίνοντας ότι οι χθεσινές δηλώσεις του Erdogan κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στη Σαμψούντα περί δυνατότητας επίθεσης με τον τουρκικό πύραυλο „Tayfun“ κατά της Αθήνας, έχει προκαλέσει εκνευρισμό στην Ελλάδα.

WELT: «Ο Erdogan απειλεί έμμεσα την Αθήνα με πυραυλική επίθεση»

Το δημοσίευμα κάνει αναφορά στις σχετικές δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου, σημειώνοντας ότι εντάσσονται στο πλαίσιο της ελληνοτουρκικής διαμάχης σχετικά με νησιά της ανατολικής Μεσογείου την ελληνική κυριαρχία των οποίων αμφισβητεί η Τουρκία απαιτώντας την αποχώρηση των εκεί ελληνικών στρατευμάτων, ενώ προσθέτει ότι η κατάσταση ανάμεσα στους δύο εταίρους του ΝΑΤΟ είναι εξαιρετικά τεταμένη με τον Erdogan να έχει απειλήσει επανειλημμένα την Ελλάδα κατά τη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων με την φράση «Μπορούμε να έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ», στην οποία έρχεται τώρα να προστεθεί και η απειλή πυραύλων, τη στιγμή που σύμφωνα και με τον κρατικό Ρ/Τ Σταθμό TRT, το βεληνεκές του βαλλιστικού πυραύλου „Tayfun -ο οποίος, σύμφωνα πάντα με τον TRT έχει δοκιμαστεί με επιτυχία στη Μαύρη Θάλασσα- υπολογίζεται σε τουλάχιστον 300 χμ, ήτοι «την απόσταση περίπου που χωρίζει την ελληνική πρωτεύουσα από την Τουρκία», όπως διευκρινίζεται στο άρθρο.

Με συναφούς περιεχομένου δημοσιεύματα καλύπτουν το θέμα και άλλα γερμανικά ΜΜΕ:

Bild: «Όταν λες „Tayfun“, ο Έλληνας τρομάζει: Ο Erdogan απειλεί την Αθήνα με πυραύλους»

«Ο Τούρκος Πρόεδρος Recep Erdogan (68 ετών) απείλησε έμμεσα με πυραύλους κατά της Αθήνας, εάν η Ελλάδα „δεν κάτσει ήρεμα“ στη διαμάχη για τα ελληνικά νησιά».

Spiegel «Λες Tayfun και ο Έλληνας τρομάζει»

«Στη διαμάχη για τα νησιά της Μεσογείου, ο Τούρκος Πρόεδρος Recep Tayyip Erdogan εκτόξευσε έμμεση απειλή προς την Ελλάδα: Ένας νέος τύπος πυραύλου θα μπορούσε να φτάσει μέχρι την Αθήνα»

Tagesspiegel «„Η Τουρκία δεν θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια“: Ο Erdogan απειλεί έμμεσα την Ελλάδα με πυραυλική επίθεση»

«Ο Τούρκος Πρόεδρος τονίζει ότι ο πύραυλος „Tayfun“ θα μπορούσε να πλήξει τη γειτονική χώρα και καλεί την Αθήνα να κάτσει ήρεμα».

Süddeutsche Zeitung: «Ο Erdogan δηλώνει ότι θέλει να είναι υποψήφιος για τελευταία φορά»

«Το κυβερνών ισλαμοσυντηρητικό AKP βρίσκεται υπό μεγάλη πίεση ενόψει των εκλογών του Ιουνίου. Κατά τη διάρκεια εμφανίσεών του στη βόρεια Τουρκία, ο Πρόεδρος κάνει λόγο για πιθανή αποχώρησή του και εκτοξεύει άγριες απειλές κατά της Ελλάδας»

Το δημοσίευμα αναφέρεται αρχικά σε δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου που αφήνουν να εννοηθεί ότι είναι η τελευταία φορά που θέτει υποψηφιότητα στις προεδρικές εκλογές και στη συνέχεια αναπαράγει το ανωτέρω πρακτορειακό τηλεγράφημα σχετικά με τις απειλές εναντίον της χώρας μας.

Handelsblatt: «Τουρκία: Ο Erdogan απειλεί έμμεσα την Αθήνα με πυραυλική επίθεση»

«Ο τουρκικός πύραυλος Tayfun θα μπορούσε να πλήξει την Αθήνα, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος. Οι σχέσεις των δύο χωρών είναι τεταμένες»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.