Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2022

Στουτγάρδη και Βαϊμπλινγκεν: Έκθεση " Η αρχή της Μετανάστευσης "

Έκθεση της Ελένης Δεληδημητρίου-Τσακμάκη στην Στουτγάρδη και στο Βαϊμπλινγγεν

Ελληνική Κοινότητα Στουτγάρδης
Στουτγάρδη: Στις 9 Δεκεμβρίου 2022, η Ελληνική Κοινότητα Στουτγάρδης διοργάνωσε εκδήλωση στον Nότιο Παλιό Πυροσβεστικό Σταθμό (Alten Feuerwehrhaus Süd) στην οποία συμμετείχε η εξαιρετική συγγραφέας Ελένη Δεληδημητρίου Τσακμάκη , την οποία θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε για την παρουσία της και ιδιαίτερα για την κοινωνική της προσφορά όσον αφορά την ιστορία της ελληνικής μεταναστευτικής ! 

Κανένα μάτι δεν έμεινε στεγνό, γιατί οι περισσότεροι έχουν μεταναστευτική εμπειρία και έχουν ταυτιστεί με τις ιστορίες που διηγήθηκε και παρουσίασε η Ελένη Τσακμάκη! 

Τώρα φτάσαμε στον προορισμό και όμως κουβαλάμε τις εμπειρίες μέσα μας. Σε ελεύθερη αναφορά του Γκαίτε: Δύο καρδιές είναι στο στήθος μας...

Ελληνική Κοινότητα Στουτγάρδης

Ευχαριστούμε τον Γενικό Πρόξενο Συμεών Λιναρδάκη για τον χαιρετισμό του. Ευχαριστούμε επίσης την εξαιρετική μουσικό Κωνσταντίνα Μποστανίτου για τη μουσική συνοδεία με την παραδεισένια άρπα! Ευχαριστούμε τον ιερέα Ζαχαρία της ενορίας της Ανάληψης που συμμετείχε στην εκδήλωση

Ευχαριστούμε όλους τους καλεσμένους που ήρθαν τόσο πολλοί!

Ευχαριστούμε την Ελένη Ταγκαλίδου για το νόστιμο φαγητό!

Ευχαριστούμε επίσης όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχία της εκδήλωσης - ευχαριστούμε Αλέξιο Καραμανώλα, Κώστα Μάρα, Δήμητρα Καρανασίου, Ηλία,  Χαράλαμπο Τοστσίδη!

Ελληνική Κοινότητα Στουτγάρδης

Για το διοικητικό συμβούλιο της ελληνικής κοινότητας της Στουτγάρδης

Άννα Ιωαννίδου

Πρόεδρος

Βαϊμπλινγκεν: Με μια  ολιγόλεπτη ομιλία και με ένα υπέροχο βίντεο η Ελένη Δεληδημητρίου-Τσακμάκη, μία από τις πρώτες μετανάστριες, γύρισε σχεδόν όλους εμάς που παραβρεθήκαμε στην εκδήλωση, 60 χρόνια πίσω.  Όμως ο στόχος της συγγραφέας των πάνω από 15 βιβλίων δεν ήταν να μας ξαναθυμίσει αυτά που ζήσαμε, αλλά ο στόχος της είναι να δείξει στα εγγόνια μας τα όσα ζήσαμε αυτήν την περίοδο που εγκαταλείψαμε την πατρίδα μας και προσπαθούσαμε να προσανατολιστούμε και να ορθοπατήσουμε  σε έναν εντελώς νέο κόσμο.

Ελληνική Κοινότητα Βαίμπλινγκεν

Έτσι στην συζήτηση που ακολούθησε μετά την προβολή του βίντεο, παρουσία του Γενικού Προξένου, τής Προέδρου της Ομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων Βάδης-Βυρτεμβέργης, του προέδρου της Συνομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων Γερμανίας και της εκπροσώπου του Ελληνικού Λυκείου Στουτγάρδης, έγινε πρόταση να παρουσιασθεί η έκθεση και το βίντεο στους μαθητές των Λυκείων και των Σχολείων. 

Ελληνική Κοινότητα Βαίμπλινγκεν

Επίσης, πάνω στο ίδιο σκεπτικό,  ο κάθε παππούς και η κάθε γιαγιά να βρει κάποιο τρόπο και να δείξει στα εγγόνια αυτό το πάρα πολύ ενημερωτικό βίντεο. Τίς επόμενες γιορτινές ημέρες που, όπως συνηθίζεται, τα εγγόνια βρίσκονται κοντά στους παππούδες και στις γιαγιάδες, πριν πάμε πχ. στο Wilhelma να δούμε το βίντεο. Αυτό το τρικ θα το δοκιμάσω με τα δικά μου εγγόνια και πιστεύω πως θα πιάσει. Με την ελπίδα ότι θα το δοκιμάσετε και  όλες εσείς οι γιαγιάδες και όλοι εσείς οι παππούδες σας εύχομαι καλές γιορτές.

Ελληνική Κοινότητα Βαίμπλινγκεν

Κώστας Καρράς



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.