Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2023

Ομοσπονδία Ιατρών: Προτείνει 4 μέρες ανοιχτά τα ιατρεία για ασθενείς

Η Ομοσπονδία ιατρών "Virchowbund" κάλεσε όλα τα ιατρεία να καθιερώσουν τετραήμερη εβδομάδα. 

Ετσι π.χ. τις Τετάρτες, θα μπορούσαν να απέχουν από τη φροντίδα των ασθενών και αντ' αυτού να χρησιμοποιούν την ημέρα "για να αντιμετωπίσουν τη γραφειοκρατία και για περαιτέρω εκπαίδευσή τους", αναφέρει η δήλωση του Προέδρου του σωματείου στο Βερολίνο. 

Αιτιολόγησε δε την πρόταση με οικονομικά επιχειρήματα. Τα ιατρεία βρίσκονται «υπό τεράστια πίεση κόστους» λόγω των υψηλών αυξήσεων των τιμών της ενέργειας και του πληθωρισμού, αλλά από την άλλη πλευρά πρέπει να καταπολεμήσουν «ένα δημοσιονομικό σύστημα χρηματοδότησης με την ακύρωση εσόδων".

Ο ομοσπονδιακός πρόεδρος του Virchowbund, Dirk Heinrich, εξήγησε: «Για εμάς είναι ξεκάθαρο: Δεν μπορούν να παρέχονται υπηρεσίες που δεν πληρώνονται - γι' αυτό πρέπει να περιορίσουμε τις υπηρεσίες μας.» 

Περιέγραψε επίσης την πρωτοβουλία «για να στείλουμε ένα μήνυμα ενάντια στην ολοένα κλιμακούμενη γραφειοκρατία στα ιατρεία και ως θεραπεία στην «έλλειψη ειδικευμένων εργαζομένων». Μια τετραήμερη εβδομάδα με πλήρη αποζημίωση, για παράδειγμα, κάνει πιο ελκυστική την εργασία σε ιατρικά ιατρεία, ειδικότερα για τους νέους γιατρούς.

Η Ομοσπονδία Virchowbund με έδρα το βερολίνο αριθμεί περίπου 12.000 μέλη σε 15 διαφορετικά ομόσπονδα κρατίδια της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.