Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2023

Στουτγάρδη: Εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας "Μία εικόνα χίλιες λέξεις"

Εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας "Μία εικόνα χίλιες λέξεις" της Ελένης Σιδηροπούλου, εκπροσώπου της Δωδεκάπολης, πραγματοποιήθηκαν χθες στην Στουτγάρδη και συνδιοργάνωσαν το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Στουτγάρδη και η Ελληνική Κοινότητα Waiblingen.

Στην εκδήλωση παρεβρέθηκαν εκπρόσωποι  ομογενειακών φορέων της Βάδης Βυρτεμβέργης.

Η έκθεση θα είναι ανοιχτή στο κοινό από τις 02.02.2023 έως και τις 02.05.2023 τις ώρες λειτουργίας του Γενικού Προξενείου (2ος όροφος).

Σχετικά ο Κώστας Καρράς, Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Επιστημόνων δημοσίευσε το παρακάτω κείμενο.

 ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ 

"τα καρτ-ποστάλ και οι φωτογραφίες που εκθέτουμε σήμερα με θέμα «μια εικόνα χίλιες λέξεις» στους χώρους του Γενικού Προξενείου στη Στουτγάρδη είναι μια συλλογή αγάπης. Ένας νοερός περίπατος στα χνάρια των Ελληνίδων και Ελλήνων, με ιδιαίτερη προσέγγιση στην ιστορική μας μνήμη. 

Ανακαλύπτοντας τα λάθη που πράξαμε στο παρελθόν χτίζουμε με ελπίδα και πολύ φως το μέλλον. Ως ένα μικρό διαμάντι το ένα καρτ-ποστάλ συμπληρώνει το άλλο. Και όλα μαζί ενώνουν το χθες  με το σήμερα. Και φτιάχνουν την ελληνική  ιστορική και κοινωνική  διαδρομή“  

Αμέσως μετά το καλωσόρισμα/χαιρετισμό του Γενικού Προξένου κ. Συμεών Λυναρδάκη η Ελένη Σιδηροπούλου άνοιξε την έκθεση με μια σύντομη εισήγηση.

Ευχαρίστησε επίσης την Ελληνική Κοινότητα Waiblingen και το Γενικό Προξενείο που βλέποντας αυτή την τεράστια συλλογή αμέσως ενθουσιάστηκαν και από την πρώτη στιγμή σκέφτηκαν πως έπρεπε να διοργανωθεί μια έκθεση για το κοινό. Έτσι και έπεισαν την Ελένη Σιδηροπούλου  αλλά και με πολλή αγάπη και ειλικρίνεια  την βοήθησαν στην πραγματοποίηση αυτού του μεγάλου ονείρου: ΟΙ Έλληνες του χθες να γίνουν μια αγκαλιά με τους Έλληνες του σήμερα. 

Στις συζητήσεις, τύπου πηγαδάκια,  που ακολούθησαν μιλήσαμε, μεταξύ άλλων, και  για την ΗΜΕΡΙΔΑ που θέλει να διοργανώσει η ΕΕΕΔ.ΒΒ στους χώρους του Ελληνικού Λυκείου. Τόσον ο Γενικός Πρόξενος όσο και η Διευθύντρια του Ελληνικού Λυκείου, κ. Λιάκου, καθώς επίσης και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων, Φ. Φωτιάδης αποδέχτηκαν την πρόταση και ζήτησαν περισσότερες λεπτομέρειες.  Κάτι που φυσικά πολύ γρήγορα θα αποσταλούν. 

Ήταν μια ωραία εκδήλωση. Φεύγοντας από την έκθεση και μέχρι που έφτασα στο σπίτι σκεπτόμουν το όνειρο της Ελένης Σιδηροπούλου «ΟΙ Έλληνες του χθες να γίνουν μια αγκαλιά με τους Έλληνες του σήμερα». Αυτό το όνειρο προϋποθέτει φυσικά ότι οι Έλληνες του σήμερα είναι ήδη μια αγκαλιά.  Είμαστε;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.