Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2023

Συνταξιούχοι: Χώρες που δεν χρειάζεται να πληρώσουν σχεδόν καθόλου φόρους

Frankfurter Rundschau: «Φορολογικοί παράδεισοι: Σε ποιες χώρες δεν χρειάζεται οι συνταξιούχοι να πληρώσουν σχεδόν καθόλου φόρους»

Το δημοσίευμα που υπογράφει ο Johannes Nuß αναφέρει αρχικά ότι το επίπεδο διαβίωσης των Γερμανών συνταξιούχων συνεχώς υποβαθμίζεται, για αυτό και μία εναλλακτική λύση είναι η εγκατάσταση στο εξωτερικό, καθώς ανά τον κόσμο υπάρχουν πολλοί «φορολογικοί παράδεισοι», τους οποίους έχει συγκεντρώσει και δημοσιεύσει ο ιστότοπος hamburg.24.de.

Μεταξύ άλλων, γίνεται αναφορά και στην Ελλάδα ως «έναν από τους καλύτερους φορολογικούς παραδείσους για συνταξιούχους» που βρίσκεται εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και «συνεπώς είναι εύκολα προσβάσιμος». Οι συνταξιούχοι που εγκαθίστανται εδώ και βρίσκονται στην χώρα περισσότερες από 183 ημέρες τον χρόνο, απολαμβάνουν γενναία μείωση του φόρου εισοδήματος στο 7%  -ναι μεν «μόνο» για 15 χρόνια, είναι όμως και αυτό κάτι, όπως αναφέρει σχετικά το περιοδικό Focus.

Είναι πολύ δελεαστικό να περνά κανείς τη ζωή του ως συνταξιούχος κοντά στην Ακρόπολη ή σε κάποιο ελληνικό νησί, σχολιάζει το δημοσίευμα, προσθέτοντας στα θετικά της Ελλάδας την ηλιοφάνεια που διαρκεί μέχρι και 3.000 ώρες κατ’ έτος, καθώς και την «ελληνική ευκολία με την οποία αντιμετωπίζεται η ζωή». Επιπλέον, όποιος αγοράσει νεόδμητο ακίνητο, δεν καταβάλλει ΦΠΑ μέχρι το 2024.

Στο ίδιο δημοσίευμα γίνεται λόγος και για την Τουρκία, όπου επίσης υπάρχει άφθονος ήλιος, το κόστος ζωής είναι χαμηλό και δίδεται βίζα ή άδεια παραμονής σε συνταξιούχους από το εξωτερικό, ενώ είναι συμφέρουσες και οι τιμές αγοράς ακινήτων. Για την απόκτηση της βίζας για συνταξιούχους δεν χρειάζεται να προσκομίσει κανείς πολλά έγγραφα, σημειώνει το δημοσίευμα, που προσθέτει ότι το θετικό με την Τουρκία είναι το καλό σύστημα υγείας και ότι σε λίγες μόνο ώρες μπορεί κανείς να φτάσει αεροπορικώς στη Γερμανία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.