Σάββατο 25 Μαρτίου 2023

Βέρνη: Εορτασμός της Εθνικής Επετείου

 Εορτασμός της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 στην Βέρνη. 

Η Eλληνική Πρεσβεία διοργάνωσε ρεσιτάλ πιάνου της Ελληνίδας πιανίστα Μαριέττας Θεοτικού η οποία παρουσίασε δικές της συνθέσεις στο Yehudi Menuhin Forum, σε ένα κατάμεστο θέατρο από εκπροσώπους του Διπλωματικού Σώματος, Ελβετούς αξιωματούχους, εκπροσώπους ελληνικών συλλόγων και οργανώσεων από Γενεύη, Λωζάνη, Βασιλεία, Λουγκάνο και Λιχτενστάιν. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Μητροπολίτης Ελβετίας κ. Μάξιμος και ο Γενικός Πρόξενος Γενεύης κ. Γεννηματάς. 


Η Πρέσβυς κα Αικατερίνη Ξαγοράρη εκ μέρους της Προέδρου της Δημοκρατίας επέδωσε στον Ελβετό καθηγητή του Πανεπιστημίου της Λωζάννης κ. Karl Reber το παράσημο του Ταξιάρχη του Τάγματος  του Φοίνικος. 

Ο καθηγητής Reber, ο οποίος ομιλεί την ελληνική γλώσσα, διετέλεσε Διευθυντής της Ελβετικής Αρχαιολογικής Σχολής στην Ελλάδα και εργάστηκε με αφοσίωση από το 2007-2021 στην ανασκαφή του Ιερού της Αμαρυσίας Αρτέμιδος στην Αμάρυνθο, στις ανασκαφές της Ερέτριας, στην νεκρόπολη της Νάξου και σε πολλά άλλα σημαντικά έργα. 

Ακολούθησε δεξίωση στην οποία προσεφέρθησαν ελληνικά εδέσματα και αντιπροσωπευτικά κρασιά του ελληνικού αμπελώνα. Στον χώρο της δεξίωσης παρουσιάστηκε η Έκθεση του ιστορικού Αρχείου του Υπουργείου Εξωτερικών “ Η Ελλάς απελευθερωμένη: αναγνώριση και εγκαθίδρυση διπλωματικών και προξενικών σχέσεων”





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.