Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023

Πρόσφυγας από τη Συρία ο νέος Δήμαρχος Φρανκφούρτης

Ο Mike Josef είναι από χθες ο νέος Δήμαρχος της πόλης της Φρανκφούρτης (5η μεγαλύτερη πληθυσμιακά πόλη της Γερμανίας). Στη δεύτερη (επαναληπτική εκλογή) έλαβε 92.371 ψήφους (51,7%) έναντι του υποψηφίου του CDU Uwe Becker. Η ημέρα της ανάληψης των καθηκόντων του είναι η 11η Μαΐου 2023.

Ο Mike Josef  γεννήθηκε το 1983 στο Qamishli της Συρίας. Έφτασε στη Γερμανία σε ηλικία τεσσάρων ετών με την αραμαϊκή χριστιανική οικογένειά του από τη Συρία, όπου αναγνωρίστηκαν ως πολιτικοί πρόσφυγες, καθώς δεν ήταν πλέον ασφαλείς στη Συρία ως χριστιανοί.  Έζησαν για λίγο στο Krauchenwies και στη συνέχεια στην περιοχή Wiblingen της Ουλμ. 

Έπαιξε ποδόσφαιρο νέων στην τοπική TV Wiblingen και στην SSV Ulm 1846 και αργότερα προπονούσε και ο ίδιος μια ομάδα νέων με έναν φίλο του στην TV Wiblingen Οι δύο αδελφές του γεννήθηκαν επίσης στην Ουλμ.

Αρχικά φοίτησε σε γενικό σχολείο (Hauptschule) και αργότερα σε επαγγελματικό (Realschule). Το 2002 απέκτησε το Fachhochschulreife στο Neu-Ulm. Εκεί πραγματοποίησε την πολιτική του θητεία στον Γερμανικό Ερυθρό Σταυρό (DRK) από το 2002 έως το 2003. Από το 2003 έως το 2004, σπούδασε κοινωνική εργασία στο Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών της Φρανκφούρτης μέχρι το ενδιάμεσο δίπλωμά του. Μέχρι το 2010, σπούδασε πολιτικές επιστήμες, ιστορία και δίκαιο στο Πανεπιστήμιο Goethe της Φρανκφούρτης, από όπου αποφοίτησε ως πολιτικός επιστήμονας.

Κατά τη διάρκεια των σπουδών του ήταν μέλος της Γενικής Επιτροπής Φοιτητών (AStA) στο Πανεπιστήμιο της Φρανκφούρτης, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της AStA και εργαζόμενος φοιτητής στο Ομοσπονδιακό Υπουργείο Περιβάλλοντοςεκπρόσωπος των πανεπιστημιακών ομάδων Juso (νεολαία του SPD) στην Έσση και από το 2008 έως το 2010 εκπρόσωπος των Jusos της Φρανκφούρτης.

Από το 2011 έως το 2016, ο Γιόζεφ εργάστηκε ως οργανωτικός γραμματέας στη Ομοσπονδία Γερμανικών Συνδικάτων - DGB. Επιπλέον, ήταν δημοτικός σύμβουλος στη Φρανκφούρτη από το 2011 και πρόεδρος της υποπεριφέρειας του SPD στη Φρανκφούρτη από το 2013, ενώ αργότερα ήταν πρόεδρος της δημοτικής ομάδας του SPD στο δημοτικό συμβούλιο. Ανέλαβε τη θέση του επικεφαλής του Τμήματος Πολεοδομίας και Στέγασης. Από το 2021 είναι επικεφαλής του τμήματος Πολεοδομίας, Στέγασης και Αθλητισμού.

Μετά την απεκλογή του Peter Feldmann στις 6 Νοεμβρίου 2022, ο Josef κατέβηκε με το SPD στις εκλογές για την ανάδειξη του δημάρχου της πόλης της Φρανκφούρτης. 

Κατά την προεκλογική εκστρατεία, ο Γιόζεφ είχε ζητήσει υψηλότερες επενδύσεις στα σχολεία και τη στέγαση, καθώς και ένα ταμείο ενεργειακής βοήθειας για την ανακούφιση όσων πλήττονται από το υψηλό ενεργειακό κόστος. Αυτό θα μπορούσε να χρηματοδοτηθεί από τα έσοδα-ρεκόρ από τον φόρο στο εμπόριο. Ο Γιόζεφ ζητά "σκληρή δράση" κατά των εμπόρων ναρκωτικών, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων αστυνομικών στους δρόμους. Η Φρανκφούρτη δέχεται επί του παρόντος πάρα πολλούς τοξικομανείς από τη νότια Γερμανία. Μια ζώνη απαγόρευσης όπλων και περισσότερη βιντεοεπιτήρηση θα μπορούσαν επίσης να παρέχουν μεγαλύτερη εσωτερική ασφάλεια. Ο Γιόζεφ θέλει επίσης να λάβει μέτρα κατά της "ρύπανσης του δημόσιου χώρου", μεταξύ άλλων με την επιβολή αισθητών προστίμων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.