Τρίτη 21 Μαρτίου 2023

Φλώρινα: Το δικαστήριο απορρίπτει όλες τις ενστάσεις για ΜΚΟ

Με απόφασή του δικαστήριο της Φλώρινας, δικάζοντας τις μέχρι τώρα αιτήσεις ανακοπής για την αναγνώριση της ΜΚΟ, που θέλει να διδάξει την «μακεδονική» γλώσσα, στην Ελλάδα, απορρίπτει όλες τις μέχρι τώρα αιτήσεις που εκδικάστηκαν.

Ουσιαστικά, το δικαστήριο νομιμοποιεί τη δράση της ΜΚΟ, σύμφωνα και με την απόφαση του Ειρηνοδικείου Φλώρινας που είχε ληφθεί τον περασμένο Ιούλιο.

Αναλυτικά: To Μονομελές Πρωτοδικείο Φλώρινας στις 16 Μαρτίου 2023 με την υπ’ αριθ. 41/2023 απόφασή του, δικαίωσε το «Κέντρο Μακεδονικής Γλώσσας» και ενέκρινε τη σύσταση του, απορρίπτοντας τόσο την ανακοπή της Εισαγγελίας Φλώρινας (στην πρώτη απόφαση έγκρισης του σωματείου από τον Ειρηνοδίκη Φλώρινας) που υποστηρίχθηκε από 4 πρόσθετες παρεμβάσεις (Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών, Φιλεκπαιδευτικός Σύλλογος Φλώρινας ο Αριστοτέλης και Ενωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού) όσο και την τριτανακοπή που ασκήθηκε από τη Παμμακεδονική Ενωση Μακεδονικού Αγώνα Ελλάδος – Αυστραλίας, όπως μεταδίδει το grtimes.gr.

Η Παμμακεδονική Ένωση Μακεδονικού Αγώνα Ελλάδος – Αυστραλίας, κινήθηκε εφετειακά δια του Δικηγόρου της γνωστού Ποινικολόγου παρ’ Αρειω Παγω Ιωάννη Νισυριου, εναντίον της απορριπτικής απόφασης (41/2023) της τριτανακοπής της καθώς και της αντίστοιχης της Εισαγγελέως Αναστασίας Καλαϊτζή, κατά του Σωματείου για την διάδοση της Μακεδονικής γλώσσας στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.