Σάββατο 25 Μαρτίου 2023

Eλληνική Κοινότητα Στουτγάρδης :Εκδήλωση για εθνική επέτειο

 ΔΙΠΛΗ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ!ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 25Η ΜΑΡΤΙΟΥ! ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΆΔΑ, ΖΉΤΩ Η ΕΛΕΥΘΕΡΊΑ! 

Η Ελληνική Κοινότητα Στουτγάρδης με "μία διαφορετική εκδήλωση" όπως είπε και ο Γενικός Πρόξενος, Συμεών Λιναρδάκης, στον χαιρετισμό που μας απεύθυνε, τίμησε την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821, την Παρασκευή,  24 Μαρτίου 2023 στο Altes Feuerwehrhaus Süd της Στουτγάρδης. 

Η παρουσίαση του Δρ. Δρ. Κωνσταντίνου Μάρα Kostas Maras  με θέμα "Ο Φιλελληνισμός στην Ευρώπη" με πρίσμα και στη Στουτγάρδη, ήταν άκρως ενημερωτική και απάντησε για πολλούς πολλά ερωτήματα επί του θέματος, όπως είπε κάποια κυρία μετά το πέρας της εκδήλωσης.

Ευχαριστούμε θερμά τον  Κώστα Μάρα για τα φώτα που μας έδωσε σ' ένα κομμάτι ιστορίας, που πολύ από εμάς αγνοούμε, όπως παρατήρησε ένας κύριος στη συζήτηση που ακολούθησε. Η απάντησή μου στον κύριο αυτό ήταν ότι ακριβώς αυτό προσπαθεί το ΔΣ της Κοινότητάς μας, δηλαδή να διηγείται τις κοινές ιστορίες που έχουμε με τη Γερμανία και όχι μόνο. Διότι μόνο όταν γνωρίζουμε την κοινή ιστορία μπορούμε να έχουμε κατανόηση για το παρόν ο ένας για τον άλλο. Είχαμε την τύχη να έχουμε ως ομιλητή τον πλέον ειδήμων επιστήμονα επί του θέματος αφού έχει ερευνήσει το θέμα εις βάθος και έχει γράψει ένα βιβλίο που είναι το ποιο ειδικό που έχει εκδοθεί μέχρι στιγμής επί του θέματος (βλ. κατωτέρω φωτογραφεία του βιβλίου).

Ευχαριστούμε τον Γενικό Πρόξενο, Συμεών Λιναρδάκη, για τον θερμό χαιρετισμό. Ευχαριστούμε το μέλος της Κοινότητάς μας, Θεόδωρο Αλατάκη Theodoros Alatakis, για το συγκινητικό ποίημα που μας απήγγειλε, το οποίο έγραψε ο ίδιος. 

Τον Βαγγέλη Δημόπουλο Evangelos Dimopoulos  ευχαριστούμε εγκάρδια για την πανέμορφη μουσική περιβολή! 

Την Ελένη Ταγκαλίδου ευχαριστούμε όπως πάντα για το λουκούλιο γεύμα που μας πρόσφερε! 

Τέλος ευχαριστούμε όλους εσάς που μας τιμήσατε με την παρουσία σας, διότι συμβάλατε έτσι ενεργά στην επιτυχία της εκδήλωσής μας! 

Ζήτω η Ελλάδα, ζήτω η Ελευθερία! 

Για το ΔΣ της Ελληνικής Κοινότητας Στουτγάρδης 

Άννα Ιωαννίδου 

Πρόεδρος 

Fotos:

Patricija Papadopoulos, Lazaros Papadopoulos, Alexios Karamanolas, Anna Ioannidou

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.