Δευτέρα 24 Απριλίου 2023

Αννόβερο: Η Κρήτη στην Ελληνική Επανάσταση του 1821

 Δελτίο τύπου: «1821. Η Κρήτη στην Ελληνική Επανάσταση». Η Πετυχημένη έκθεση του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης ταξιδεύει στην Ευρώπη. 

Η Παγκρητική Ομοσπονδία Ευρώπης με την θερμή υποστήριξη και τη χορηγία της Περιφέρειας Κρήτης, φέρνει την Έκθεση στην Ευρώπη. 

«Η έκθεση °1821 Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ», αποτελεί  ένα από τα σκέλη του αφιερώματος του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης στην επέτειο των διακοσίων χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάσταση. 

Πρόκειται για 28 εκτυπωμένες αφίσες διαστάσεων 1,50x1,80μ εκάστη, οι οποίες εκτός από την ιστορική πληροφορία μέσω συνοπτικών και περιεκτικών κειμένων στην ελληνική και αγγλική γλώσσα, και του επιλεγμένου εικονογραφικού υλικού, δίνουν την δυνατότητα μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής (QR Code) της παραπομπής σε περαιτέρω επίσης συνοπτικά κείμενα και πρόσθετη εικονογράφηση, στην οποία μάλιστα ενσωματώνονται και τρισδιάστατα μοντέλα αντικειμένων εποχής που προέρχονται από τις Συλλογές του Μουσείου ούτως ώστε ο επισκέπτης να έχει μια πλήρη εικόνα για το θέμα της συμμετοχής της Κρήτης στην Επανάσταση. 

Πρώτος σταθμός το Αννόβερο της Γερμανίας. Τα Εγκαίνια της Έκθεσης θα γίνουν την Παρασκευή 28.04.23 στις 17:30 στην αίθουσα του ενοριακού κέντρου της Ενορίας των τριών Ιεραρχών παρουσία του Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Αρναουτάκη καθώς και του Αρχιεπισκόπου Κρήτης Ευγένιου οι οποίοι θα είναι στο Αννόβερο με αφορμή τις εορταστικές εκδηλώσεις για τα 30 χρόνια της Ενορίας. 

«είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που καταφέραμε με την αρωγή της Περιφέρειας Κρήτης αυτό το εγχείρημα. Η αρχική μας επιθυμία ήταν να πραγματοποιήσουμε την ¨Εκθεση το 2021 στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση των 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, αλλά λόγω της πανδημίας και των περιοριστικών μέτρων αυτό κατέστη αδύνατο. Ευχαριστούμε θερμά το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης για τη διάθεση των αρχείων και την υποστήριξη. Ευχαριστούμε ιδαίτερα την Περιφέρεια Κρήτης για την Συνδιοργάνωση και την οικονομική υποστήριξη, χωρίς την αρωγή της οποίας το εγχείρημα αυτό δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί. Τέλος ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Πανοσιολογιώτατο πατέρα Γεράσιμο Φραγκουλάκη και την Ενορία του Αννοβέρου που με μεγάλη χαρά δέχτηκαν να φιλοξενήσουν την Έκθεση», είπε η πρόεδρος της Παγκρητικής Ομοσπονδίας Ευρώπης κ.Ευτυχία Όλοφσον -Σαβιολάκη.

Η έκθεση θα παραμείνει στο Αννόβερο μέχρι της 14.05.23. Μετά το Αννόβερο η έκθεση θα μεταφερθεί στο Κρέφελντ, και μετά θα ταξιδεύει από πόλη σε πόλη ώστε να την επισκευτούν όσον το δυνατό περισσότεροι, 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.