Πέμπτη 6 Απριλίου 2023

Το κόλπο με τον σπασμένο καθρέφτη αυτοκινήτου

Μια νέα τακτική δραστών γνωρίζει μεγάλη έξαρση στο Ηνωμένο Βασίλειο. Σύμφωνα με την DailyMail έχουν καταγραφεί ήδη 40 περιστατικά στις νοτιοδυτικές περιοχές της Αγγλίας και στο βόρειο τμήμα της Ουαλίας τα οποία βρίσκονται υπό διερεύνηση από τις αρμόδιες αρχές, ενώ εκτιμάται ότι υπάρχουν και άλλα τα οποία δεν έχουν γίνει γνωστά.

Η μεθοδολογία

Όσον αφορά τη μεθοδολογία των δραστών, αυτοί σταθμεύουν ένα αυτοκίνητο παράλληλα ενός πεζοδρομίου, αφήνοντας εσκεμμένα λίγο ελεύθερο χώρο για την απρόσκοπτη διέλευση των οχημάτων.

Μόλις πλησιάζει το ανυποψίαστο Ι.Χ, ο δράστης που βρίσκεται στο εσωτερικό του σταθμευμένου οχήματος εκσφενδονίζει μία πέτρα ή ένα άλλο αντικείμενο στο διερχόμενο αυτοκίνητο, ώστε να παραχθεί ένας έντονος θόρυβος.

Στη συνέχεια ο δράστης ενεργοποιεί τον κινητήρα, και ακολουθεί το αυτοκίνητο-θύμα του. Παίζει τα φώτα στον οδηγό του τελευταίου και «απαιτεί» την ακινητοποιήση του οχήματος, προτού τον κατηγορήσει ότι… πήρε παραμάζωμα τον καθρέπτη του.

Φυσικά, δεν υπήρξε καμία επαφή μεταξύ των δύο αυτοκινήτων και ο εξωτερικός καθρέφτης ήταν ήδη σπασμένος.

Στη συνέχεια, ο απατεώνας απαιτεί από τον οδηγό να του παραδώσει μετρητά ή τον πιέζει να πάνε μαζί σε ένα ΑΤΜ προκειμένου να τραβήξει μετρητά και να του τα δώσει για να καλύψει το κόστος επισκευής του καθρέφτη του.

Στην Αγγλία έχουν πέσει θύματα τουλάχιστον 40 οδηγοί και όσοι δεν ενέδωσαν στις απαιτήσεις των επιτήδειων δέχθηκαν σφοδρές λεκτικές επιθέσεις.

Η Ursula Jallow, διευθύντρια του Γραφείου Ασφαλιστικής Απάτης (IFB) , δήλωσε: «Το συγκεκριμένο κόλπο συνιστά μια αυξανόμενη απειλή για τους οδηγούς.

«Αυτοί οι απατεώνες ξεγελούν τους αθώους οδηγούς ώστε να νομίζουν ότι έχουν προκαλέσει πραγματική ζημιά και στη συνέχεια εφαρμόζουν τακτικές πίεσης για να πείσουν τα θύματα να παραδώσουν μετρητά.

»Με δεδομένο ότι δεν υπάρχει αρκετή γνώση σχετικά με αυτό το νέο τύπο απάτης, ότι οι οδηγοί είναι πιο επιρρεπείς στο να πέσουν θύματα. Προτρέπουμε όλους να είναι υποψξιασμένοι και να αναφέρουν οποιοδήποτε τέτοιο περιστατικό στις αρμόδιες αρχές» σημείωσε η Jallow.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.