Τετάρτη 26 Απριλίου 2023

Για ρατσιστικό σκίτσο κατηγορούν πολλοί Ινδοί το «Der Spiegel»

 Πολλοί Ινδοί, ανάμεσά τους κι ένας υπουργός, εξέφρασαν την οργή τους για την επιλογή του σκίτσου του εβδομαδιαίου γερμανικού περιοδικού καθώς θεωρούν ότι χλευάζει την χώρα τους που για πρώτη φορά γίνεται η πολυπληθέστερη χώρα του κόσμου εκτοπίζοντας την Κίνα.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις των Ηνωμένων Εθνών που δημοσιεύθηκαν τη Δευτέρα, η Ινδία έχει πληθυσμό που ανέρχεται σε 1.425.775.850 κατοίκους, ξεπερνώντας την Κίνα για πρώτη φορά, όπως γράφει η εφημερίδα «Guardian».

Μέσω του Twitter, πολλοί χρήστες σχολίασαν στο ότι το γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel» προωθεί μια ξεπερασμένη ιδέα για την Ινδία και δεν έχει αναγνωρίσει την πρόοδο που έχει σημειώσει τα τελευταία χρόνια.

«Παρά την προσπάθειά σας να κοροϊδέψετε την Ινδία, δεν είναι έξυπνο να στοιχηματίζετε εναντίον της Ινδίας υπό τον πρωθυπουργό @narendramodi. Σε λίγα χρόνια, η οικονομία της Ινδίας θα είναι μεγαλύτερη από της Γερμανίας», υποστήριξε εμφανώς ενοχλημένος στα social media o ομοσπονδιακός υπουργός Ρατζίβ Τσαντρασεκχάρ.

Aπό την πλευρά του, ο Καντσάν Γκούπτα, ανώτερος σύμβουλος στο υπουργείο Πληροφοριών της Ινδίας σχολίασε στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης ότι η γελοιογραφία του περιοδικού ήταν «εξωφρενικά ρατσιστική».


Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ /Ασημίνα Αγγελίνη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.