Κυριακή 7 Μαΐου 2023

Μόσχα: Εκδήλωση για την 19η Μαΐου

Με την ευκαιρία της ημέρας μνήμης της Γενοκτονίας του Ελληνισμού της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, των Ελλήνων της Ανατολής – 19η Μαΐου, και της επετείου των 101 ετών της Μικρασιατικής Καταστροφής, το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π. και ο Σύλλογος Ελλήνων Μόσχας, διοργανώνουν την Παρασκευή 19 Μαΐου και ώρα 18.00, στις εγκαταστάσεις του Οίκου Εθνοτήτων της Μόσχας, εκδήλωση με θέμα: «ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ – ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ…101 ΧΡΟΝΙΑ από τη ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ …ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΟΤΑΜΙ».

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης – Ημέρας Μνήμης, περιλαμβάνει:

Σύντομη ιστορική επισκόπηση: Η παρουσία του Ελληνισμού στην περιοχή από την αρχαιότητα έως τους νεότερους χρόνους (8ος αι. π.Χ. -1923 μ.Χ.). «Η γενοκτονία του χριστιανικού πληθυσμού της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας (1908-1923). Έλληνο-τουρκικός πόλεμος 1919-1923 – Μικρασιατική Καταστροφή – 101 χρόνια.

Γεγονότα και ήρωες, μάρτυρες μίας ολόκληρης εποχής, μέσα από τις σελίδες του ιστορικού μυθιστορήματος του εξαιρετικού Έλληνα συγγραφέα, μελετητή Χάρη Τσιρκινίδη . «ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΟΤΑΜΙ».

Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν καθηγητές και σπουδαστές του Κ.Ε.Π., η Χορωδία του Κ.Ε.Π. (καλλιτεχνική δ/νση – Ινέσσα Εφραιμίδου) και το Χορευτικό Συγκρότημα του Κ.Ε.Π. (καλλιτεχνική δ/νση Οξάνα Ρακτσέγιεβα).

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την εκδήλωση ζωντανά στο youtube κανάλι του Κ.Ε.Π., στον εξής σύνδεσμο: https://www.youtube.com/channel/UCViNQH3EVWwAU6STJiFi8tQ

Πηγή: Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού Μόσχας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.