Τρίτη 30 Μαΐου 2023

Η θεατρική παράσταση "Η τύχη της Μαρούλας ¨ στο Ντίσελντορφ

Πρεμιέρα για τη νέα παράσταση της Θεατρικής Ομάδας ΕΝδράση στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ενορίας του Ι. Ν. Αγίου Ανδρέα στο Ντύσσελντορφ

Της Μιμήκας Τόσιου: Το κωμειδύλιο του Δημητρίου Κορομηλά ‘Η τύχη της Μαρούλας’ επέλεξε φέτος να παρουσιάσει η Θεατρική ομάδα ΕΝδράση το Σάββατο 3 Ιουνίου και  Κυριακή 4 Ιουνίου 2023, στις 19:00 στην αίθουσα του ενοριακού κέντρου του Ι.Ν Αγιου Ανδρέα.

Το έργο γράφτηκε κατά το τέλος του 19 ου αιώνα και σημείωσε μεγάλη επιτυχία σε όσες σκηνές παίχτηκε την εποχή εκείνη. Υπόσχεται στιγμές γέλιου, διασκέδασης μετά μουσικής και τραγουδιών που έχουν φτιαχτεί για την παράσταση η οποία θα πλαισιώνεται από ένα υπέροχο σκηνικό.

Η θεατρική ομάδα "ΕΝδράση"

Η Θεατρική ομάδα ΕΝδράση δημιουργήθηκε το 2016 και έχει όραμά την καλλιτεχνική έκφραση, την επαφή και την προώθηση του ελληνικού θεατρικού πολιτισμού, σε μια περιοχή που χρειάζεται τέτοιου είδους δρώμενα.

Το Θέατρο και γενικότερα η τέχνη έχει την μαγική ικανότητα να γίνεται το νήμα το οποίο συνδέει και επιτρέπει να διατηρείτε η πολιτιστική ταυτότητα ενώ παράλληλα ψυχαγωγεί και προβάλλει την ελληνική κουλτούρα.

Η ομάδα απαριθμεί δέκα οχτώ ερασιτέχνες ηθοποιούς οι οποίοι  έχουν σαν στόχο την ψυχική εκτόνωση, την έκφραση καθώς και τη δημιουργία ενός άρτιου και ποιοτικού καλλιτεχνικού αποτελέσματος για τους Έλληνες του Ντίσελντορφ και της ευρύτερης περιοχής.

Κάθε χρόνο παρουσιάζει μία θεατρική παράσταση αλλά και επετειακά δρώμενα.

Λίγα λόγια για το έργο

Η Μαρούλα, είναι μια απλή κοπέλα από ένα χωριό της Άνδρου που πάει να δουλέψει σε ένα σπίτι στην Αθήνα. Μέσα από την χιουμοριστική και κεντημένη γραφή του Κορομηλά, παρακολουθούμε τη ζωή των υπηρετών, σε ένα αστικό σπίτι της Αθήνας στα τέλη 19ου αιώνα.

Η Μαρούλα, είναι η πλύστρα σε ένα μεγάλο αρχοντικό της Αθήνας του 1890. Μέλος ενός πολυπρόσωπου υπηρετικού προσωπικού, συμμετέχει και αυτή σε όλες τις καταστάσεις που λαμβάνουν χώρα μέσα στη μικρή κοινωνία των υπηρετών. Μία κοινωνία που την χαρακτηρίζουν οι ταξικές διαφορές, οι αντιπάθειες αλλά και οι συμπάθειες.

Ερωτευμένη με τον γοητευτικό αμαξά (Κωνσταντής), δεν λαμβάνει καμία ανταπόκριση, ενώ ο αρχιμάγειρας (Χρήστος) εκδηλώνει σε κάθε ευκαιρία τον έρωτά του για τη Μαρούλα, η οποία αδιαφορεί εντελώς.

Μία αποκάλυψη από τον πατέρα της (Λινάρδος), ο οποίος ήρθε από την Άνδρο άρων άρων γι’ αυτό τον σκοπό, θα φέρει την μεγάλη αναστάτωση τόσο στους υπηρέτες και φυσικά στην ζωή της Μαρούλας, όσο και στους ιδιοκτήτες του αρχοντικού.

Ποια είναι αυτή η αποκάλυψη; Ποια διλήμματα και ποια συναισθήματα θα κυριεύσουν τους ήρωές μας;

Οι απαντήσεις επί σκηνής !!!

Συντελεστές

Υπεύθυνος Σκηνοθεσίας: Σταύρος Ευθυμίου
Μουσική, σύνθεση, ενορχήστρωση: Μηνάς Καλαϊτζάκης
Μουσική εκτέλεση, ηχογράφηση: Μηνάς Καλαϊτζάκης, Γρηγόρης Πετρίδης, Ανδρέας Ζήνωνος, ΣΥΝΤΟΝΟΝ ΕΝδράση, Χρύσανθος Μοσχοίδης
Σκηνογραφία, κοστούμια: Μαριαλένα Χρυσογονίδου, Εύα Μαρκουλή
Κατασκευή σκηνικών και κοστουμιών: Ζαφείρης Ζαφειράκης, Δημήτρης Λαμπριανίδης, Μαριαλένα Χρυσογονίδου, Εύα Μαρκουλή, Βίκυ Σκαρκαλά, Αλεξ Παντελίδη, ομάδα ΝΤΕΚΟΥΠΑΖ ΕΝδράση, το θεατρικό τμήμα
Οργάνωση παρασκηνίων, φροντηστήριο: Ιώαννα Μπουρνιά, Αρετή Μπατά
Χτενίσματα, μακιγιάζ: Βασιλική Γκόγκου, Βασιλική Αθανασίου, Μαρία Δραγάτη
Φωτογραφία, βίντεο-μακέτες: Νίκος Κράπης (Νέος WEDDINGS), Χρήστος Χατζηπολυχρόνης
Ήχος, φώτα: Γιάννης Ζαμπατέλης (DJ Zap), Στράτος Καπώνης, Δημήτρης Μυτιληνός

Παίζουν:

ΞΑΝΘΗ, υπηρέτρια - Άννα Βάλβη

ΘΟΔΩΡΑ, υπηρέτρια – Μαρία Γεροβασίλη

ΛΙΝΑΡΔΟΣ, αμπελουργός – Κοσμάς Κασάμπαλης

ΚΑΛΛΙΟΠΗ, γραμματέας Φαρόπουλου – Μαρία Κεμεντσετσίδου

ΣΤΑΜΑΤΙΝΑ, θυρωρός – Ναυσικά Κολούσιου

ΠΑΓΚΡΑΤΗΣ, κτηματίας – Γιάννης Κοσμάς

ΧΡΗΣΤΟΣ, αρχιμάγειρας – Δημήτρης Λαμπριανίδης

ΑΝΤΩΝΗΣ, παραμάγειρας – Εύα Μαρκουλή

ΦΑΡΟΠΟΥΛΟΣ, αρχιτέκτονας – Δημήτρης Ματσούκας

ΕΥΦΡΟΣΙΝΗ, κα Παγκράτη - Μαρία Ματσούκα

ΖΑΜΠΕΤΑ, καμαριέρα κυρίας – Ειρήνη Μπεκιάρη

ΜΑΡΟΥΛΑ, πλύστρα – Χριστίνα Μπολάνη

ΡΟΔΟΥΛΑ, υπηρέτρια Ζαμπέτας – Μελιδόνα Ουσταμπασίδου

ΜΑΡΙΓΩ, κηπουρός – Μαίρη Σολδάτου

ΕΛΕΝΗ, σιδερώτρια – Μιμίκα Τόσιου

ΝΙΚΟΛΑΣ, αρχικαμαριέρης (Μπάτλερ) - Κώστας Φωτόπουλος

ΚΩΣΤΑΝΤΗΣ, αμαξηλάτης – Χαράλαμπος Χατζηιωνάς

ΓΙΩΡΓΗΣ, ιπποκόμος – Νικήτας Χριστοδούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.