Τρίτη 20 Ιουνίου 2023

H εταιρεία Ελλήνων συγγραφέων Γερμανίας για την πειθαρχική δίωξη φιλολόγου

Ανακοίνωση / Δελτίο τύπου

Με αφορμή την πειθαρχική δίωξη του Θοδωρή Αζούδη, φιλόλογου στο Ελληνικό Γυμνάσιο και Λύκειο της Νυρεμβέργης, μετά από ανώνυμη καταγγελία, η οποία του προσάπτει μεταξύ άλλων πως τόλμησε να παρουσιάσει στην τάξη το παιδικό βιβλίο «Κοσμοδρόμιο», αλλά και να πρωτοστατήσει στην δημιουργία βιβλιοθήκης, η οποία εμφανίζεται από τους καταγγελλόμενους ως προσωπική βιβλιοθήκη, η Εταιρεία Ελλήνων Συγγραφέων Γερμανίας, στηρίζοντας αμέριστα τον καθηγητή, ο οποίος αποτελεί πρότυπο για τα ελληνικά εκπαιδευτικά δεδομένα, θέλει να τονίσει, πως, η λογοτεχνία στο σχολείο:

Συμβάλλει καταρχήν στην καλλιέργεια της αισθητικής αντίληψης των μαθητών.

Συντελεί στην ατομική και την κοινωνική καλλιέργεια και πρόοδο .

Αποτελεί καταλυτικό παράγοντα ψυχολογικής, γνωστικής αλλά και κοινωνικής ωρίμανσης.

Ασκεί παιδαγωγική επίδραση στον μαθητή, βοηθώντας στη διαμόρφωση της προσωπικότητας του μέσω των ποικίλων προτύπων που αυτή προβάλλει.

Υποδεικνύει ότι οι νέοι άνθρωποι πρέπει μέσα από την λογοτεχνία να διδαχθούν τις ηθικές αξίες της κοινωνίας στην οποία εντάσσονται.

Στοχεύει στο να επηρεάσει με αλληλέγγυες διαδικασίες τους μαθητές σε θέματα όπως την γνωριμία, την αναγνώριση, την κατανόηση, το σεβασμό, την καταπολέμηση της προκατάληψης, της ξενοφοβίας και του ρατσισμού.

Αναδεικνύει διαφορετικούς τρόπους καθημερινής ζωής όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο κάποιος σκέφτεται, κρίνει, δέχεται, απορρίπτει, συζητά, συνεργάζεται μέσα στην κοινωνία.

Για όλους τους παραπάνω λόγους η δουλειά του κυρίου Αζούδη να διδάξει και να προβάλει την λογοτεχνία και τους συγγραφείς μέσα από την σχολική εκπαίδευση μόνο αξιέπαινη θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και αντί δίωξης θα έπρεπε να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση.

Με την ευκαιρία αυτή θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε σε κάθε κακόβουλο καταγγέλλοντα πως η συγγραφή ενός βιβλίου και ο τίτλος συγγραφέας στην Γερμανία δεν αποτελεί χόμπι ούτε πάρεργο, αλλά είναι μια σκληρή εργασία που στα Γερμανικά σχολεία τιμάται τόσο με την αγορά των βιβλίων από τους μαθητές όσο και με χρηματική αμοιβή του συγγραφέα, είτε από το σχολείο, είτε από τον σύλλογο γονέων.

Γιατι η λογοτεχνία είναι ένα φανταστικό σινιάλο πού ενεργοποιεί τα συναισθήματά μας, ρίχνοντας λοξές ματιές στον πραγματικό κόσμο.

Σε κάποιους όμως, συνιστούμε προσοχή!!!

Γιατί η λογοτεχνία βλάπτει σοβαρά τη Βλακεία.....

Για την εταιρεία Ελλήνων συγγραφέων Γερμανίας

Ο Πρόεδρος Μιχάλης Πατένταλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.