Πέμπτη 8 Ιουνίου 2023

Γερμανία: Καταγγελίες κατά του Till Lindemann για σεξουαλική κακοποίηση

Xθες το βράδυ πραγματοποιήθηκε η πρώτη (από τις τέσσερεις) συναυλίες του μουσικού σχήματος Rammstein - του γνωστότερου γερμανικού συγκροτήματος industrial metal - στο Ολυμπιακό Στάδιο του Μονάχου.

φωτο αρχειου συναυλίας

Εκτός γηπέδου μια ομάδα ατόμων προσπαθούσε να αναδείξει τις καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση κατά του τραγουδιστή του σχήματος Till Lindemann.

Το στάδιο γέμισε με 60.000 κόσμος τόσος υπολογίζεται και στις επόμενες τρεις συναυλίες που θα ακολουθήσουν. 

Το ιστορικό:

Η ανάρτηση μίας 25χρονης Ιρλανδής άνοιξε το «Ασκό του Αιόλου» με τον αρχηγό του γκρουπ Till Lindemann, να υφίσταται τις πρώτες συνέπειες.

Τα γερμανικά ΜΜΕ κατακλύζονται από καταγγελίες κατά του 60χρονου καλλιτέχνη για μη συναινετικές σεξουαλικές συνευρέσεις μετά από συναυλίες, περιλαμβανομένων βίαιων και κακοποητικών ενεργειών. Κάποιες ισχυρίζονται δε ότι ναρκώνονταν σε πάρτι που ακολουθούν τις εμφανίσεις του συγκροτήματος.

Η εκδότρια εταιρεία των ποιημάτων του Lindemann αποφάσισε να διακόψει την συνεργασία μαζί του παρά το ότι ο ίδιος αρνείται οποιαδήποτε τέτοια συμπεριφορά.

Σε ανακοίνωσή τους, οι Rammstein ανέφεραν: «Σοκαρισμένοι παρακολουθήσαμε τις δημόσιες κατηγορίες εναντίον του Till Lindemann τις τελευταίες ημέρες. Η συμπαράστασή μας και ο σεβασμός μας πηγαίνει στις γυναίκες που επλήγησαν. Τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών έχουν προκαλέσει εκνευρισμό και ερωτηματικά στο κοινό και ειδικά στους θαυμαστές μας. Οι καταγγελίες μας έπληξαν όλους πολύ σκληρά και τις παίρνουμε πολύ σοβαρά. Λέμε στους θαυμαστές μας: Είναι σημαντικό για εμάς να αισθάνεστε άνετα και ασφαλείς στα σόου μας – μπροστά και πίσω από τη σκηνή.»

Η ανακοίνωση συνεχίζει: «Καταδικάζουμε κάθε είδους παράβαση και σας ζητάμε: Μην εμπλέκεστε σε οποιουδήποτε είδους δημόσια προκατάληψη εναντίον εκείνων που έχουν κάνει ισχυρισμούς. Έχεις δικαίωμα στην άποψή σου. Αλλά και εμείς, το συγκρότημα, έχουμε το δικαίωμα να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.