Σάββατο 15 Ιουλίου 2023

17 Ιούλη, ημέρα εορτασμού της θάλασσας και του ναυτικού για τους Ιάπωνες

 ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΠΟΝΤΙΩΝ ΒΑΥΑΡΙΑΣ

Χαιρετισμός.

Αξιότιμε κ. Γενικέ Πρόξενε της Ιαπωνίας στο Μόναχο,

Αγαπητέ κ. Nobutaka Maekawa,

με την ευκαιρία του επικείμενου εορτασμού της ημέρας Umi no Hi, παρακαλούμε να δεχτείτε τους ειλικρινείς χαιρετισμούς του ποντιακού ελληνισμού Βαυαρίαςστην εθνική σας επέτειο.

Με βαθύ σεβασμό στους συμβολισμούς της Umi no Hi, οι Έλληνες, λαός της ναυτοσύνης, της παγκόσμιας ιστορίας και του πολιτισμού, πάντοτε θα απευθύνουν αλληλεγγύη και εκτίμηση στον περήφανο λαό και ιστορικό πολιτισμό της Ιαπωνίας.

Ακόμη περισσότερο, εμείς οι απόγονοι των Ελλήνων της Μ. Ασίας, θα δηλώνουμε την ευγνωμοσύνη μας στη μνήμη του πλοιάρχου Norito, ο οποίος πιστός στον ιερό κώδικα Bushido, τον Σεπτέμβρη 1922 με το πλοίο του Tokei Maru διέσωσε χιλιάδες Έλληνες από την φλεγόμενη πόλη της Μ. Ασίας Σμύρνη, αφού πρώτα δε δίστασε με αυταπάρνηση να αδειάσει το φορτίο του στη θάλασσα.

Η ιστορία του Tokei Maru, αποτελεί πλέον ένα διαχρονικό μήνυμα αλτρουισμού και υψηλών ιδανικών του πανανθρώπινου πολιτισμού. 

Η μορφή του πλοιάρχου Norito, ας εμπνέει τις μελλοντικές γενεές ως υπόδειγμα Ανθρώπου, Ήθους, Ύφους και Τρόπου για έναν κόσμο Ειρήνης και αδελφοσύνης στις κοινωνίες μας. Η ημέρα Umi no Hi, είναι ημέρα γιορτής και του ποντιακού ελληνισμού πλέον.

Γιoρτάζουμε τους δεσμούς δύο ιστορικών λαών, Ελλάδας και Ιαπωνίας.

Παραμένουμε ευγνώμονες στη Μνήμη του πληρώματος του Tokei Maru...

με βαθιά εκτίμηση,

Σύλλογοι Ποντίων Βαβαυρίας

Augsburg, Dachau, Lauf, München, Nürnberg, Taufkirchen

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.