Κυριακή 16 Ιουλίου 2023

Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας: Όλα τα κόμματα να στηρίξουν το ν/σ για την ψήφο των Αποδήμων

Την απόφαση της Ελληνικής Κυβερνήσεως να θέσει σε δημόσια διαβούλευση και να προωθήσει προς ψήφιση στη Βουλή των Ελλήνων το σχέδιο νόμου υπό τον τίτλο: «Άρση περιορισμών για την εγγραφή στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους εκλογέων εξωτερικού», χαιρετίζει ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος.

Το ανωτέρω νομοσχέδιο προβλέπει την άρση όλων των περιορισμών που περιλαμβάνονται στον ισχύοντα Νόμο (4648/2019) για την άσκηση του δικαιώματος της ψήφου Ελλήνων πολιτών, οι οποίοι είτε είναι μόνιμοι κάτοικοι εξωτερικού, είτε βρίσκονται στο εξωτερικό κατά την ημερομηνία διεξαγωγής βουλευτικών εκλογών, εκλογών για την ανάδειξη εκπροσώπων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και δημοψηφίσματος, στην Ελλάδα.

Σε δήλωσή του, ο Σεβασμιότατος κ.κ. Μακάριος σημειώνει τα εξής: «Επιθυμώ να εκφράσω τη βαθιά ικανοποίησή μου για την υλοποίηση της υποσχέσεως της Ελληνικής Κυβερνήσεως να δρομολογήσει την καθολική δυνατότητα άσκησης του δικαιώματος ψήφου για τους Έλληνες του εξωτερικού, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, από τον τόπο κατοικίας τους. Είμαι βέβαιος ότι με πολύ ενθουσιασμό υποδέχονται την εν λόγω νομοθετική πρωτοβουλία όλοι οι συμπατριώτες μας στην πέμπτη ήπειρο και συνολικά ο Απόδημος Ελληνισμός. Προσδοκούμε και αναμένουμε την αμέριστη στήριξη της κυβερνητικής πρότασης από όλα τα κόμματα του Ελληνικού Κοινοβουλίου, έτσι ώστε ένα δίκαιο και διαχρονικό αίτημα των Ελλήνων της Διασποράς να γίνει Νόμος του Ελληνικού Κράτους με την μέγιστη δυνατή πλειοψηφία».


Πηγή: Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.