Παρασκευή 28 Ιουλίου 2023

Κ. Καρράς: Πολλοί Έλληνες δεν έχουν πάρει "χαμπάρι" τη συζήτηση

Ο πρώην Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Κώστας Καρράς έδωσε σε δημοσιότητα την επιστολή του προς τον Γενικό Γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα με θέμα το νομοσχέδιο για την διευκόλυνση των Ελλήνων στο εξωτερικό στην άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος.

Στην επιστολή κάνει αναφορά και στο θέμα της συμμετοχής των Ελλήνων εξωτερικού στις επόμενες εκλογές παρουσιάζοντας μια άλλη διαφορετική εικόνα από αυτή που εμφανίζυν πολλοί επικριτές του νέου πλέον νόμου. 

Συγκεκριμένα αναφέρει για το συγκεκριμένο θέμα της συμμετοχής:

Αυτό όμως που θα ήθελα να επισημάνω σήμερα και με αυτήν μου την επιστολή είναι η παρακμή της δημοκρατίας. (1) Στην Ελλάδα, κάθε δεύτερος πολίτης δεν συμμετέχει στις εκλογές. (2) Στη Γερμανία, 5 στους 6 Έλληνες δεν συμμετέχουν στις τοπικές εκλογές. (3) Περίπου 2 εκατομμύρια Έλληνες ψηφοφόροι στις τελευταίες εκλογές ήταν εκτός Ελλάδας. Υπολογίζω ότι ένα εκατομμύριο από αυτούς δεν μπόρεσε να ψηφίσει λόγω των περιορισμών. Και από το άλλο εκατομμύριο που μπορούσαν να ψηφίσουν, μόνο 17.000 ψήφισαν. Ένας απλός υπολογισμός λέει: στις επόμενες εκλογές θα ψηφίσουν 2x17.000 = 34.000. Ίσως να είναι και διπλάσιοι, αλλά δεν είναι απίθανο να είναι και λιγότεροι. 

Ενώ σ άλλο σημείο ο Κώστας Καρράς αναφέρει:

"Σήμερα, πάνω από το 90% των Ελλήνων εδώ είναι ενσωματωμένοι στην τοπική κοινωνία. Και αυτοί οι ενσωματωμένοι δεν έχουν καν πάρει "χαμπάρι" ότι αυτές τις μέρες συζητείται στο ελληνικό κοινοβούλιο ένα θέμα που τους αφορά. Και όμως. Αυτοί οι ενσωματωμένοι Έλληνες έχουν ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα. Όλο και περισσότερο, χωρίς να το καταλαβαίνουν οι ίδιοι, βυθίζονται στην αφομοίωση και κάποια μέρα θα εξαφανιστούν και θα αποκοπούν από τον Ελληνισμό.  Γι' αυτό, κατά τη γνώμη μου, στόχος της ελληνικής πολιτείας και των ελληνικών οργανώσεων του εξωτερικού πρέπει να είναι να σταματήσει και να ανατραπεί η πλήρης αφομοίωση των ελληνόπουλων αυτής και των επόμενων γενεών. Και αν πραγματικά θέλουμε να πετύχουμε αυτόν τον στόχο, πρέπει να βρούμε μια στρατηγική. Και αυτή δεν μπορεί να είναι μόνο η ψήφος. Είναι η επαναδραστηριοποίηση του ΣΑΕ. Είναι η εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας μέσω των νέων τεχνολογιών. Είναι οι προγραμματισμένες διακοπές των παιδιών των αποδήμων στην Ελλάδα. Είναι η γνώση της ελληνικής ιστορίας και του ελληνικού πολιτισμού".


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.