Δευτέρα 3 Ιουλίου 2023

Η Κρητική Αδελφότης Σύδνεϋ ταξιδεύει από την Αυστραλία στα Χανιά

Η Παραδοσιακή Στράτα συνεχίζεται αυτή την Τρίτη 4 Ιουλίου 2023 με τους  "Κρητικούς του Σύδνεϋ".

Η Κρητική Αδελφότης Σύδνεϋ ταξιδεύει από την Αυστραλία στα Χανιά για να μοιραστεί μαζί μας το μεράκι και την αγάπη των ομογενών για την Κρήτη και την Παράδοση.

Η Παραδοσιακή Στράτα αποτελεί πλέον ένα θεσμό. Αυτό αποτυπώνεται στη μεγάλη συμμετοχή των Παραδοσιακών Συλλόγων των Χανίων και τη μεγάλη ένταση και ενέργεια με την οποία την υπηρετούν, αλλά και στα εξαιρετικά θετικά σχόλια των ντόπιων και των επισκεπτών της πόλης μας.

Σκοπός είναι να αναδειχθεί η ιδιαίτερη πολιτισμική ταυτότητα των Χανίων, μέσω της παράδοσης, της ενδυματολογικής παραδοσιακής κουλτούρας και των μοναδικών μουσικοχορευτικών και φωνητικών ικανοτήτων των μελών των συλλόγων, δημιουργώντας βιωματικές εμπειρίες και αναμνήσεις ζωής στους κάτοικους της πόλης μας και στους επισκέπτες.

Κάθε Τρίτη καθόλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, ομάδες από παραδοσιακούς συλλόγους του τόπου μας, με τη συνοδεία μουσικών παραδοσιακών οργάνων και καλλιτεχνών θα περιδιαβαίνουν τη ζώνη του Ενετικού λιμανιού, αναβιώνοντας με μουσική και τραγούδι την “Παραδοσιακή Στράτα”, και θα καταλήγουν στην πλατεία Μητρόπολης στις 21:00. Εκεί θα εκτυλίσσεται το ιδιαίτερο πρόγραμμα - δρώμενο που θα ‘χει ετοιμάσει ο συμμετέχων σύλλογος και το κοινό θα μπορεί να χορέψει και να τραγουδήσει σε μια μεγάλη παρέα!

Φέτος συμμετέχουν 18 συλλογικότητες από τα Χανιά και μία από την Αυστραλία (Sydney).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.