Δευτέρα 21 Αυγούστου 2023

ADAC: Αναμένεται κυκλοφοριακή συμφόρηση το Σαββατοκύριακο

Σύμφωνα με τη ADAC (αντίστοιχη ΕΛΠΑ), όσοι θέλουν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους με αυτοκίνητο μετά τις διακοπές τους το Σαββατοκύριακο, μπορούν να περιμένουν κυκλοφοριακή συμφόρηση σε πολλούς γερμανικούς αυτοκινητόδρομους.

Επειδή τελειώνουν οι καλοκαιρινές διακοπές στο Βερολίνο, το Βρανδεμβούργο, το Μεκλεμβούργο-Δυτική Πομερανία, το Σλέσβιχ-Χόλσταϊν, την Έσση, τη Ρηνανία-Παλατινάτο και το Σάαρλαντ, καθώς και σε τμήματα της Ολλανδίας, αυτή η προειδοποίηση για κυκλοφοριακή συμφόρηση ισχύει για τις υπεραστικές διαδρομές και τα αστικά κέντρα και προς τις δύο κατευθύνσεις, σύμφωνα με την ADAC.

Υπάρχει επίσης μεγάλη πιθανότητα μποτιλιαρίσματος σε διαδρομές διακοπών στο εξωτερικό, για παράδειγμα στα περάσματα των Άλπεων στην Αυστρία και την Ελβετία ή στους δρόμους προς τις ακτές της Μεσογείου. Εκτός από την κίνηση επιστροφής, υπάρχει επίσης μεγάλη κίνηση εκδρομέων προς περιοχές γνωστές όπως οι γερμανικές ακτές ή η περιοχή των Άλπεων.

Εναλλακτικές διαδρομές στην Αυστρία συχνά αποκλεισμένες

Η προειδοποίηση της ADAC για συμφόρηση ισχύει, μεταξύ άλλων, για τους αυτοκινητόδρομους προς τη Βόρεια Θάλασσα και τη Βαλτική Θάλασσα, τα αστικά κέντρα γύρω από το Βερολίνο και το Αμβούργο, καθώς και για τμήματα των σημαντικών αυτοκινητοδρόμων 3, 7 και 9. Στην Αυστρία αναμένεται αυξημένη κίνηση λόγω του κλεισίματος των εναλλακτικών διαδρομών στους αυτοκινητοδρόμους Inntal, Tauern και Brenner.

Οι συνοριακές διαβάσεις των αυτοκινητοδρόμων μεταξύ Γερμανίας και Αυστρίας θεωρούνται επίσης ιδιαίτερα επιρρεπείς σε κυκλοφοριακή συμφόρηση. Οι παραθεριστές που επιστρέφουν στην πατρίδα τους θα πρέπει να αναμένουν χρόνους αναμονής στις βαυαρικές συνοριακές διαβάσεις στους αυτοκινητόδρομους A3, A8 και A93.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.