Κυριακή 27 Αυγούστου 2023

Πιθανή υποψηφιότητα ομογενή για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ

Σύμφωνα με τη ομογενειακή εφημερίδα "Εθνικός Κήρυκας" ένας ομογενής, ο Στέφανος Κασσελάκης, φαίνεται να είαι ο 5ος υποψήφιος για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο ίδιος αναμένεται να ανακοινώσει τις προθέσεις του την Τρίτη.

Ο Κασσελάκης είναι γνωστός στους αναγνώστες του «Εθνικού Κήρυκα», τόσο από την αρθρογραφία του στην εφημερίδα, όσο και από πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε στο «Το Περιοδικό», το εβδομαδιαίο ένθετο του «Ε.Κ.».

Ο Στέφανος Καασελάκης ήταν (ώς απόδημος) υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογές (μη εκλόγιμη θέση).

Την ίδια πληροφορία, δηλ. της ανακοίνωσης της υποψηφιότητάς του την ερχόμενη Τρίτη, δημοσίευσε και άλλη μια ομογενειακή εφημερίδακαι συγκεκριμένα η  panhellenicpost 

Ο Κασσελάκης ζει και δραστηριοποιείται στις ΗΠΑ ήδη από τα 14 χρόνια του. Ζει μόνιμα στο Μαϊάμι. Είχε συμμετάσχει στην καμπάνια των Δημοκρατικών το 2008, ως εθελοντής στο επιτελείο του Τζο Μπάιντεν και πριν τις εκλογές του Μαΐου θέλησε να βοηθήσει τον ΣΥΡΙΖΑ στην εκλογική αναμέτρηση. 

Γεγονός είναι ότι σε εσωτερικές εκλογές για την προεδρία των κομμάτων εκφράζουν την πρόθεσή τους να θέσουν υποψηφιότητα άτομα που είναι άγνωστα και τις περισσοτερες φορές ο λόγος της υποψηφιότητάς τους δεν είναι η εκλογή η ίδια αλλά η προβολή τους μέσω της διαδικασίας. Στην προκειμένη περίπτωση βέβαια υπάρχει μια διαφορά. Ο Κασσελάκης ήταν υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ ως επιλογή του Τσίπρα..

Πάντως την πλατφόρμα με τις θέσεις του τις δημοσίευσε ήδη στο προσωπικό του προφιλ στο Facebook.

Πάντως ακόμη και αακοινώσι την υποψηφιότητά (η ΕΡΤ αναφέρει ότι θα γίνει το βράδυ της Δευτέρας) πρέπει να συγκεντρώσει 30 υπογραφές από τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ για α επικυρωθεί η υποψηφιότητά του.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.