Πέμπτη 31 Αυγούστου 2023

Ποια χώρα υποδέχεται τους Γερμανούς τουρίστες πιό φιλικά

Η Γερμανία συνορεύει συνολικά με εννέα χώρες: Γαλλία, Πολωνία, Τσεχία, Δανία, Βέλγιο, Αυστρία, Λουξεμβούργο, Κάτω Χώρες και Ελβετία. Όλες αποτελούν δημοφιλείς προορισμούς για τους παραθεριστές από τη Γερμανία. Εκτός όμως από τις όμορφες πόλεις, τις ακτές, τα χιονοδρομικά κέντρα ή τα αξιοθέατα  ένα θέμα που τέθηκε ως ερώτημα από την τουριστική σελίδα TRAVELBOOK ήταν η φιλικότητα των κατοίκων των χωρών αυτών απέναντι στους γερμανούς τουρίστες. 

Σύμφωνα με ανάλυση της Γερμανικής Ταξιδιωτικής Ένωσης (DRV), οι Γερμανοί προτιμούν να πραγματοποιούν σύντομα ταξίδια στο εξωτερικό, διάρκειας έως και τεσσάρων ημερών, στην Αυστρία, τις Κάτω Χώρες και τη Γαλλία. Η Τσεχική Δημοκρατία, η Ελβετία, η Πολωνία και η Δανία βρίσκονται επίσης στην πρώτη δεκάδα. Για πολλούς, ο καθοριστικός παράγοντας για την επιλογή ενός προορισμού διακοπών είναι το πόσο φιλική είναι η υποδοχή. 

Στην δικτυακή έρευνα του  TRAVELBOOK συμμετείχαν 53.000 αναγνώστες. Αν και το αποτέλεσμα δεν μπορεί να θεωρηθεί αντιπροσωπευτικό μπορεί κανείς να διακρίνει μια τάση

Τα αποτελέσματα 

1 Δανία        Ως την πιο φιλική χώρα όσον αφορά την υποδοχή γερμανών τουριστών την ψήφισαν 21%

2 Niederlande 20%

3 Österreich (17%)

4 Luxemburg (14%)

5 Schweiz         (12%)

6 Frankreich (5%)

7 Polen         (5%)

8 Tschechien (4%)

9 Belgien         (3%)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.