Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2023

Βόλος: Έχει καταστραφεί σχεδόν ολόκληρο το δίκτυο ύδρευσης

Στον Βόλο το πρόβλημα της αποκατάστασης της υδροδότησης μετά τις καταστροφές που προκάλεσε η κακοκαιρία Daniel φαίνεται ότι είναι πολύπλοκο. 

Oι τεχνικοί της ΕΥΔΑΠ διαπίστωσαν ότι έχει καταστραφεί σχεδόν ολόκληρο το δίκτυο ύδρευσης. Νερό τρέχει από τις βρύσες στα σπίτια του Βόλου αλλά χλωριώνεται και δεν είναι πόσιμο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1, οι τεχνικοί της ΕΥΔΑΠ υπολογίζουν ότι θα χρειαστούν 6 με 12 μήνες για να αποκατασταθεί το πρόβλημα της υδροδότησης του Βόλου και το δίκτυο να επανέλθει στην κατάσταση που βρισκόταν πριν την κακοκαιρία.

Έτσι η διοίκηση της ΕΥΔΑΠ αναζήτησε μία προσωρινή λύση για να τροφοδοτηθούν με νερό τα σπίτια αλλά και οι βιομηχανικές εγκαταστάσεις του Βόλου, όπως γαλακτοβιομηχανίες και βιομηχανίες τροφίμων, που χρησιμοποιούν μεγάλες ποσότητες νερού. Η πρώτη επιλογή ήταν μέσω αφαλάτωσης του νερού και η δεύτερη με την κατασκευή ενός ταχυδιυλιστηρίου με τεχνολογία που εφαρμόζει η ΕΥΔΑΠ στην Ελλάδα.

Ο δήμος Βόλου, η κυβέρνηση και η ΕΥΔΑΠ, φαίνεται, κατά τις ίδιες πληροφορίες, να έχουν συμφωνήσει στην λύση του ταχυδιυλιστηρίου  και θα μπορέσει να εγγυηθεί την τροφοδοσία των νοικοκυριών και των βιομηχανικών εγκαταστάσεων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.