Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023

Tο βραβείο «καλού πολίτη» σε Έλληνα γιατρό στην Αγγλία

Το βραβείο «καλού πολίτη» θα παραλάβει ένας Έλληνας γιατρός που ζει και εργάζεται στην Αγγλία, ως ένδειξη επιβράβευσης για ηρωική πράξη που έκανε πριν από έναν χρόνο.

Tης Αλίνα Λόη (https://www.hellenicdailynewsny.com/)

Πρόκειται για τον Παντελή Τσαντάνη, ο οποίος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάτρα όπου σπούδασε ιατρική ως το 2010.

Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του, πήγε στην Αγγλία όπου και ξεκίνησε την ειδικότητα του αφού πρώτα γράφτηκε στον Γενικό Ιατρικό Σύλλογο του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ύστερα από συνεχή εργασία και εκπαίδευση τόσο σε Πανεπιστημιακά νοσοκομεία (Cambdrige, Liverpool, Birmingham και Stoke-on-Trent) όσο και σε Γενικά Νοσοκομεία, έλαβε τον Τίτλο της Ορθοπαιδικής και Τραυματολογίας το 2019.

Απέκτησε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Χειρουργική Άνω Άκρου και ολοκλήρωσε διεθνώς αναγνωρισμένα προγράμματα υπερεξειδίκευσης στην Χειρουργική ώμου, αγκώνα και άκρας χείρας.

Μετά από 13 χρόνια που ζει και εργάζεται στην Αγγλία, ο Έλληνας γιατρός θα παραλάβει το βραβείο «καλού πολίτη» από την αστυνομία του West Midlands, λόγω του επαγγελματισμού και του ήθους που επέδειξε έπειτα από ένα τροχαίο μοτοσικλέτας με αυτοκίνητο κοντά στο σπίτι του.

Ο Παντελής Τσαντάνης προσφέρθηκε αμέσως να βοηθήσει τον αναβάτη που είχε τραυματιστεί σοβαρά στο πόδι από τη σύγκρουση της μοτοσικλέτας του με το αυτοκίνητο, καθώς το ασθενοφόρο αργούσε. «Με ενημέρωσαν οι αστυνομικοί ότι το ασθενοφόρο ήταν καθ΄οδόν, αλλά ήταν ξεκάθαρο πως ο αναβάτης χρειαζόταν πρώτες βοήθειες», ανέφερε αρχικά.

Η αστυνομία έφτασε στο σημείο 3-4 λεπτά μετά το ατύχημα, ωστόσο το ασθενοφόρο αργούσε και έτσι ο Παντελής αποφάσισε να μεταφέρει ο ίδιος στο νοσοκομείο τον τραυματία. Του είχε φτιάξει έναν αυτοσχέδιο νάρθηκα για να του κρατήσει το πόδι. «Ήταν σημαντικό να γίνουν όλοι οι απαραίτητοι έλεγχοι για να βεβαιωθούμε ότι θα ήταν ασφαλής», πρόσθεσε ο Έλληνας γιατρός.

«Η αστυνομία ήταν εκεί και έκανε ότι μπορούσε. Στο τέλος συμφωνήσαμε να τον μεταφέρω εγώ στο νοσοκομείο με το δικό μου αυτοκίνητο. Είχαν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες», είπε στη συνέχεια.

Μετά την μεταφορά του ασθενούς στο νοσοκομείο, ο Παντελής Τσαντάνης επέστρεψε στο σπίτι του για να ξεκουραστεί λίγο πριν από την επόμενη βάρδιά του στο νοσοκομείο όπου εργάζεται.

Λίγο καιρό αργότερα, επικοινώνησε με τον αναβάτη που έσωσε κι εκείνος τον ενημέρωσε πως είχε σπάσει το γόνατό του αλλά ανάρρωνε γρήγορα.

Έναν χρόνο μετά ο Έλληνας γιατρός έλαβε ένα μέιλ. «Στην αρχή νόμιζα ότι ήταν spam επειδή το μήνυμα έκανε λόγο για κάποιο βραβείο. Μετά κατάλαβα ότι ήταν από την αστυνομία, καθώς υπήρχαν πολλές πληροφορίες. Νιώθω περήφανος που παίρνω αυτό το βραβείο. Έκανα το καθήκον μου», είπε, τέλος, ο Παντελής Τσαντάνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.