Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2024

Γερμανικά ΜΜΕ για το γάμο ομόφυλων ζευγαριών στην Ελλάδα

Tagesspiegel: «Ψηφοφορία πριν από τις Ευρωεκλογές: στην Ελλάδα υπάρχει βούληση να επιτραπεί ο γάμος μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών»

«15 κράτη της ΕΕ έχουν νομιμοποιήσει τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών. Η Ελλάδα επιθυμεί να ακολουθήσει. Όπως δήλωσε ο Πρωθυπουργός Μητσοτάκης, η διάκριση θα πρέπει να σταματήσει».

Στο δημοσίευμα αναπαράγεται η είδηση της πρόθεσης να επιτραπεί στην Ελλάδα η τέλεση γάμου μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών, επισημαίνοντας ότι, τα ανωτέρω ανέφερε ο Έλληνας Πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, όπου μεταξύ άλλων τόνισε την ανάγκη να υπάρξει τέλος στην εν λόγω διάκριση των ομόφυλων ζευγαριών, τα οποία θα πρέπει να χαίρουν ίδιων δικαιωμάτων και υποχρεώσεων με τα ετερόφυλα ζευγάρια. Ο Έλληνας Πρωθυπουργός στη συνέντευξή του υπογράμμισε επίσης ότι, δεν πρόκειται για πρωτοτυπία, αλλά για κάτι που ισχύει στις περισσότερες χώρες της ΕΕ.

Περαιτέρω αναφέρεται ότι, βάσει των ελληνικών ΜΜΕ, η ψηφοφορία θα πραγματοποιηθεί πριν από τις ευρωεκλογές του Ιουνίου, ενώ δεν πρόκειται να προβλέπεται για τα ομόφυλα ζευγάρια η δυνατότητα απόκτησης τέκνων μέσω παρένθετης μητέρας.

Το άρθρο εστιάζει επιπροσθέτως στις αντιδράσεις εντός του κυβερνόντος κόμματος, με τον Πρωθυπουργό να διευκρινίζει ωστόσο ότι, δεν πρόκειται να τεθεί ζήτημα κομματικής πειθαρχίας. Επίσης τονίζεται ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τάσσεται υπέρ του νομοσχεδίου.

Στο άρθρο σχολιάζεται πως, έως σήμερα, το μεγαλύτερο εμπόδιο στο ζήτημα εξασφάλισης ίσων δικαιωμάτων υπήρξε η Ορθόδοξη Εκκλησία, η οποία, όπως αναφέρεται, ασκεί σημαντική επιρροή στην ελληνική κοινωνία και πολιτική.

Η ανωτέρω είδηση αναπαράγεται και στη FAZ με τίτλο: «H Ελλάδα επιθυμεί να προβεί στη νομιμοποίηση του γάμου μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών»

«Ο Έλληνας Πρωθυπουργός Μητσοτάκης επιθυμεί να νομιμοποιήσει τον γάμο μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών. Η ψηφοφορία στη Βουλή, η οποία ενδεχομένως να διχάσει την κυβερνώσα παράταξη, πρόκειται να πραγματοποιηθεί πριν από τον Ιούνιο».

Παρένθετη μητρότητα-Τι ισχύει στην Ελλάδα και στην Ε.Ε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.