Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2024

Andrea Nahles: Μεγάλο πρόβλημα εάν έφευγαν οι ξένοι από τη Γερμανία

Σύμφωνα με την επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Απασχόλησης (BA), Andrea Nahles, η γερμανική αγορά εργασίας έχει επείγουσα ανάγκη από ξένους εργαζομένους. "Έχουμε σήμερα 5,3 εκατομμύρια ανθρώπους που εργάζονται στη Γερμανία χωρίς γερμανικό διαβατήριο και δεν θα μπορούσαμε να τα καταφέρουμε χωρίς αυτούς", δήλωσε η ίδια σε συνέντευξή της στο ραδιόφωνο SWR.

 Η γερμανική αγορά εργασίας δεν μπορεί να αντέξει μια πολιτική που βασίζεται στη λεγόμενη παλιννόστηση. Οι ακροδεξιοί εξτρεμιστές χρησιμοποιούν τον όρο "παλιννόστηση" για να ευτελίσουν τις απελάσεις και τις αναγκαστικές αναχωρήσεις, και η Nahles ανέφερε τη φροντίδα σε γηροκομεία ως παράδειγμα της ανάγκης για ξένους εργαζόμενους. Χωρίς αλλοδαπούς (με ξένερες ρίζες), θα υπάρξουν "μαζικές συμφορήσεις", προειδοποίησε ο διευθύνων σύμβουλος της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Απασχόλησης με έδρα τη Νυρεμβέργη. 

Η πλειονότητα από χώρες εκτός ΕΕ

Σύμφωνα με τα στοιχεία της BA, οι άνθρωποι από χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης ήταν η μεγαλύτερη ομάδα όσων έπιασαν δουλειά στη Γερμανία το 2023. Παρόλα αυτά, εξακολουθούν να υπάρχουν σχεδόν 700.000 κενές θέσεις εργασίας που δεν έχουν καλυφθεί. Από τον Ιούνιο του 2022 έως τον Ιούνιο του 2023, συνολικά 53.000 άτομα μόνο από την Ουκρανία ανέλαβαν εργασία που υπόκειται σε εισφορές κοινωνικής ασφάλισης στη Γερμανία. Την ίδια περίοδο υπήρχαν 24.000 από την Ινδία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.