Δευτέρα 22 Απριλίου 2024

Tο "Αριστοτέλειο Κολλέγιο" της Θεσσαλονίκης στο Οφφενμπαχ

 "Ευρωπαϊκή συνεργασία με το πρόγραμμα Erasmus στο σχολειο Marienschule". 

"Manga United" είναι ο τίτλος του προγράμματος Erasmus KA210  στο οποίο συνεργάζονται τα σχολεία  "Marienschule" του Offenbach και το "Αριστοτέλειο Κολλέγιο" της Θεσσαλονίκης.

Το πρόγραμμα Erasmus είναι μια ευκαιρία για τους μαθητές να εμβαθύνουν στην εκπαίδευσή τους πέρα ​​από τα τοπικά τους σύνορα. Προσφέροντας μια πλούσια εμπειρία πολιτιστικής ανταλλαγής και ακαδημαϊκής ανάπτυξης, το Erasmus ενισχύει την κατανόηση & τη συνεργασία. Αυτό το πρόγραμμα αποτελεί μια γέφυρα προς έναν πιο πολυδιάστατο κόσμο, ενθαρρύνοντας μαθητές & μαθήτριες να ανακαλύψουν νέες προοπτικές και να δημιουργήσουν διεθνείς δεσμούς που διαρκούν μια ζωή.

Ειδικότερα, σκοπός του προγράμματος "Manga United" είναι η δημιουργία ενός βιβλίου «Μanga»:  οι μαθητές και οι μαθήτριες θα αναπτύξουν το σενάριο και τα σχέδια του βιβλίου, βασισμένο στην παραδοσιακή ιαπωνική τέχνη «Manga» και γραμμένο στην Γερμανική, Ελληνική και Αγγλική γλώσσα.

Την εβδομάδα 20-27 Απριλίου 2024 10 μαθήτριες του σχολείου Marienschule φιλοξενούν 10 μαθήτριες & μαθητές του Αριστοτελείου Κολλεγίου. Ξεκινά για αυτούς μία εβδομάδα συνεργασίας και ανταλλαγής εμπειριών , απόψεων και ιδεών. Οι μαθητές θα παρακολουθήσουν εργαστήρια, θα έχουν συναντήσεις με ειδικούς & θα συμμετέχουν σε δράσεις μέσα σε ένα πλαίσιο πολυπολιτισμικότητας και ανοικτού κοινωνικού περιβάλλοντος.

Τους μαθητές οργανώνουν οι καθηγήτριες Maria Dolores Sánchez-Alacid (από το Marienschule),η κα Παπαχρήστου Μαρία & η κα Ζουρνά Άννα (από το Αριστοτέλειο Κολλέγιο) Ελισάβετ Μπαναβέλου και η κ. Πλάκα. Πολλές ευχαριστίες στην κα Χρυσή Γκουτζικίδου, Δ/ντρια αλοήμερου σχολείου & δημοτική σύμβουλο του Offenbach για την βοήθειά της.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.