Πέμπτη 2 Μαΐου 2024

Αμβούργο: Πρεμιέρα «Ελευθέριος Βενιζέλος, ο Αγώνας για τη Μικρά Ασία»

Πρεμιέρα στο Αμβούργο της Γερμανίας την Τρίτη 07.05.2024 για την προβολή του δραματοποιημένου Ντοκιμαντέρ «Ελευθέριος Βενιζέλος, ο Αγώνας για τη Μικρά Ασία» 

Η προβολή γίνεται στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας του Αμβουργου και αποτελεί μια από τις εκδηλώσεις των Ελληνικών Συλλόγων ( Hamburger Griechen)

Την πρωτοβουλία για την προβολή της ταινίας είχε η Παγκρητική Ομοσπονδια Ευρώπης  και ο Σύλλογος Κρητών Αμβουργου και Περιχώρων μέσω της προέδρου κυρίας Ευτυχίας Όλοφσον-Σαβιολάκη η οποία είχε έρθει σε επικοινωνία με το Εθνικό Ιδρυμα «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» στα Χανια το οποίο και με μεγάλη ευχαρίστηση δέχτηκε να παραχωρήσει την ταινία υποστηρίζοντας έτσι αυτή την προσπάθεια. 

«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη που φέραμε  αυτήν την πολύ ιδιαίτερη ταινία με πολύ αξιόλογες ιστορικές πληροφορίες / Ντοκουμέντα στη Γερμανία. Ξεκινάμε από το Αμβούργο και θα συνεχιστούν προβολές και σε άλλες Πόλεις  της Γερμανίας δεδομένης βέβαια της άδειας του Εθνικού Ιδρύματος «Ελευθέριος Κ.Βενιζελος».  Στο σημείο αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά το Ίδρυμα αλλά και ιδιαίτερα τον Γενικό Διευθυντή κ. Παπαδακη για την άψογη συνεργασία και την ευγενική παραχώρηση της ταινίας. Να επισημάνω ότι για την προβολή αυτή το Ίδρυμα προέβη σε διαδικασία υποτιτλισμού της ταινίας στη γερμανική γλωσσα.

Επίσης στο Αμβούργο έχει προσέλθει και η μουσειοσκευή του Ιδρύματος με δανειστικό εκπαιδευτικό υλικό με σκοπό να ταξιδεύσει από σχολείο σε σχολείο Ελληνοπαίδων στην Ευρώπη. 

Είναι μεγάλη μας χαρά αλλά και πρωταρχικός στόχος μας να πράττουμε τέτοιες συνεργασίες που συμβάλλουν ιδιαίτερα στην μεταλαμπάδευση της ιστορίας μας στη νέα γενιά. Φέτος συμπληρώνονται 160  Χρόνια από τη Γέννηση του Εθνάρχη μας και με τέτοιες Δραστηριότητες θελουμε να φωτίσουμε την προσωπικότητα του, και το σημαντικό ρόλο που έπαιξε στην ιστορία της νεότερης  Ελλαδας» είπε  η Προεδρος της Παγκρητικής Ομοσπονδίας Ευρώπης και του Συλλόγου Κρητων Αμβουργου  Ευτυχία Όλοφσον-Σαβιολάκη»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.