Παρασκευή 24 Μαΐου 2024

Tagesschau: Το ελληνικό ‘ντέρμπι των αιώνιων εχθρών’ έρχεται στο Βερολίνο

Tagesschau: «Ευρωλίγκα-μπάσκετ: Το ελληνικό ‘ντέρμπι των αιώνιων εχθρών’ έρχεται στο Βερολίνο»

«Στο Final Four της Ευρωλίγκα μπάσκετ στο Βερολίνο θα αναμετρηθούν οι οπαδοί δύο αντίπαλων ομάδων. Έχουν σημειωθεί επανειλημμένως επεισόδια στα ντέρμπι μεταξύ των ελληνικών συλλόγων του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού».

«Στο Final Four της Ευρωλίγκα μπάσκετ στο Βερολίνο θα αναμετρηθούν οι οπαδοί δύο αντίπαλων ομάδων. Έχουν σημειωθεί επανειλημμένως επεισόδια στα ντέρμπι μεταξύ των ελληνικών συλλόγων του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού»

Άρθρο του Lukas Witte, εστιάζει στη συμμετοχή Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού στο Final Four της Ευρωλίγκα στο μπάσκετ, σχολιάζοντας πως, εν αντιθέσει με το ειρηνικό περιβάλλον που κυριαρχεί κατά τις αναμετρήσεις ομάδων που συμμετέχουν στη Bundesliga, ενδέχεται να υπάρξει διαφορετική έκβαση το Σαββατοκύριακο στο στάδιο που θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση των ‘αιώνιων εχθρών’, οι οποίοι ΄συνοδεύονται από πλούσια παράδοση’, αλλά ‘η ιστορία τους έχει σφραγιστεί από βία και επεισόδια’.

Όπως επισημαίνει ο αρθρογράφος, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός συγκαταλέγονται στις πιο επιτυχημένες ευρωπαϊκές ομάδες όλων των εποχών, έχοντας κερδίσει αρκετές φορές την Ευρωλίγκα και έχοντας έρθει αντιμέτωποι σε διεθνείς διοργανώσεις, όπου κατά καιρούς έχουν υπάρξει συμβάντα, τονίζοντας περαιτέρω ότι η αντιπαλότητα μεταξύ των δύο ομάδων δεν περιορίζεται μόνο σε αθλητικά ζητήματα, αλλά με την πάροδο του χρόνου έχει αναπτυχθεί μεγάλη έχθρα μεταξύ των οπαδικών στρατοπέδων. Επίσης αναφέρεται ότι στην Ελλάδα οι αναμετρήσεις μεταξύ των δύο ομάδων χαρακτηρίζονται ως ‘ντέρμπι των αιώνιων εχθρών’ ή ‘μητέρα όλων των μαχών’, ενώ, σύμφωνα με τον Witte, δεν υπάρχει στο ευρωπαϊκό μπάσκετ άλλο ντέρμπι, στο οποίο να ‘υπάρχει περισσότερη φωτιά’.

Στη συνέχεια γίνεται αναφορά σε ‘πολιτιστικές’ και ‘κοινωνικές’ διαφορές μεταξύ των δύο πλευρών, οι οποίες οδηγούν σε αντιπαλότητα, ενώ επισημαίνεται ότι έχουν υπάρξει πολλές φορές διακοπές αναμετρήσεων εξαιτίας επεισοδίων, που δεν περιορίζονται μόνο στους αγώνες καλαθοσφαίρισης, ενώ, σε πολλές περιπτώσεις, η έκβαση των επεισοδίων υπήρξε τραγική, με τραυματίες και νεκρούς.

Το δημοσίευμα επικεντρώνεται και στην έξαρση της βίας που σημειώνεται στον ελληνικό αθλητισμό τα τελευταία χρόνια, η οποία αιτιολογείται και στη βάση του ότι υπάρχουν διαμάχες μεταξύ των ιδιοκτητών των μεγαλύτερων ομάδων της χώρας, ενώ τα ελληνικά ΜΜΕ κατηγορούν τους ιδιοκτήτες των ομάδων ότι ευθύνονται εν μέρει για τα επεισόδια, εξαιτίας της επιρροής που ασκούν στους οπαδούς, με την αστυνομία να έχει εντοπίσει δεσμούς μεταξύ των ταραξιών και εγκληματικών οργανώσεων.

Επίσης, επισημαίνεται ότι οι υπεύθυνοι γνωρίζοντας την προϊστορία των δύο ομάδων έχουν προβεί στη λήψη κατάλληλων μέτρων, ενώ υπάρχει συνεργασία και με τις ελληνικές αρχές. Αναφορά γίνεται και σε περιστατικό που σημειώθηκε κατά την άφιξη της ομάδας του Παναθηναϊκού στο Βερολίνο. Τέλος, τονίζεται ότι εάν θα αποδώσουν στην πραγματικότητα τα ληφθέντα μέτρα θα αποδειχθεί την Κυριακή, εφόσον υπάρξει αναμέτρηση μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.