Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024

Νεκρός 20χρονος Έλληνας στη Γερμανία

Σε τραγωδία κατέληξε η άγρια επίθεση που δέχθηκε από συμμορία ανδρών προ ολίγων ημερών ένας νεαρός Έλληνας στη Γερμανία.

Σε τραγωδία κατέληξε η άγρια επίθεση που δέχθηκε από συμμορία ανδρών προ ολίγων ημερών ένας νεαρός Έλληνας στη Γερμανία.

Όπως μεταδίδουν τα γερμανικά ΜΜΕ, πρόεκιται για τον 20χρονο Φίλιππο Τσάνη ο οποίος κατέληξε χθες (Τρίτη 25/06) σε νοσοκομείο του Μπαντ Οϊζενχάουζεν στην Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, όπου νοσηλευόταν από τις 22 Ιουνίου με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Το χρονικό της άγριας επίθεσης

Ο Φίλιππος θέλησε να γιορτάσει τη μικρή του αδερφή που πέρασε τις εξετάσεις του γυμνασίου, αλλά η η γιορτή τελείωσε φρικτά. Μια ομάδα ανδρών ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου τον νεαρό κάτοικο του Μίντεν.

Πιο συγκεκριμένα, ο αδικοχαμένος νεαρός βρισκόταν μαζί με έναν φίλο του το περασμένο Σάβατο (22/06), τη στιγμή που δέχθηκαν επίθεση από ομάδα ανδρών, οι οποίοι τους ξυλοκόπησαν.

Σύμφωνα με την εφημερίδα BILD, νωρίτερα ο Philippos Tsanis είχε παρευρεθεί στην γιορτή αποφοίτησης της αδελφής του από το γυμνάσιο του Μίντεν το περασμένο Σάββατο (22/06).

Μετά την γιορτή, γύρω στη 1:30, ο νεαρός αποχώρησε μαζί με τον καλύτερό του φίλο, προκειμένου είτε να συνεχίσουν το πάρτι σε ένα κλαμπ της περιοχής είτε για να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Στην διαδρομή όμως πέρασαν από ένα πάρκο, όπου συνάντησαν ομάδα 10 ανδρών, με τους οποίους φέρονται να διαπληκτίστηκαν, όπως γράφει η γερμανική εφημερίδα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι άνδρες χτύπησαν τους δύο νέους με γροθιές και κλωτσιές και ένας από αυτούς επέμενε ειδικά στον 20χρονο.

Δυστυχώς, ο 20χρονος υπέκυψε στα βαρύτατα τραύματα που υπέστη, ενώ ο δεύτερος νεαρός (σημ.: φίλος) νοσηλεύεται ελαφρά τραυματισμένος.

«Το θύμα υπέστη σοβαρά τραύματα κατά την επίθεση, τα οποία οδήγησαν σε μη αναστρέψιμη απώλεια των εγκεφαλικών λειτουργιών. Εξαιτίας αυτού υπέκυψε στα τραύματά του», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Λούκας Ρέκερ.

Σεσημασμένος είναι ο φερόμενος ως δράστης που ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου τον ελληνικής καταγωγής Φίλιππο Τσάνη στο Μίντεν της Βόρειας Ρηνανίας- Βεστφαλίας το περασμένο Σάββατο.

Σύμφωνα με πληροφορίες των εφημερίδων Die Welt και Bild, πρόκειται για 18χρονο Σύρο, ο οποίος συνελήφθη χθες το απόγευμα στο σπίτι του από την αστυνομία του Μπαντ Οϊενχάουζεν. Ο Σύρος είναι γνωστός στη γερμανική αστυνομία για διάφορα αδικήματα παραβίασης των νόμων περί ιδιοκτησίας και ναρκωτικών, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Die Welt. Ο συλληφθείς, που φέρεται να χτύπησε και να κλώτσησε με μανία τον Φίλιππο Τσάνη, θα οδηγηθεί σήμερα στον εισαγγελέα, ο οποίος θα αποφασίσει αν θα προφυλακιστεί.

DIE WELT: «Ο θάνατος του Φίλιππου – και τα ερωτήματα που προκύπτουν»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.